Europa League: Veteranii lui Atletico Madrid prevăd o victorie cu 2-1 pentru echipa lor

(CHRISTOF STACHE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
08.05.2012

Mai mulţi foşti fotbalişti importanţi ai lui Atletico Madrid pronostichează un succes cu 2-1 pentru echipa din capitala Spaniei în finala Europa League, contra lui Athletic Bilbao, ce va avea loc miercuri pe Arena Naţională din Bucureşti, de la ora 21,45.

De un optimism moderat este José Eulogio Gárate, de trei ori golgheter al campionatului Spaniei şi câştigător al Cupei Intercontinentale în 1975. Gárate prevede "un meci care va fi decis de detalii, deoarece va fi foarte echilibrat". În opinia lui, "Atletico e inconstantă", însă "dacă e într-o zi bună, sigur va câştiga".

Mai optimist e Isacio Calleja, jucător din anii 60, care anticipează o victorie cu 2-1 pentru Atletico şi crede că jucătorul numărul 1 al madrilenilor este brazilianul Diego.

Iselín Santos Ovejero este convins că Atletico va câştiga, "cu 2-1 sau 2-0", fiindcă are un ascendent asupra lui Athletic în partidele cu miză. Fostul jucător argentinian este un fan al compatriotului său Diego Simeone, actualul antrenor al lui Atletico.

Roberto Rodríguez "Rodri", portar din anii 70, crede că Atletico are de partea ei tradiţia, meciul de miercuri fiind a şasea finală europeană a clubului, în timp ce echipa din Bilbao e numai pentru a doua oară în ultimul act al unei competiţii europene. El a adăugat că Athletic pierde din forţa de joc atunci când nu evoluează pe stadionul său, San Mamés.

Fostul său coleg Jesús Martínez Jayo este şi el încrezător şi mizează pe experienţa echipei lui Simeone faţă de tinereţea rivalilor de miercuri.

José Luis Capón, alt jucător din anii 70, se aşteaptă la un meci foarte echilibrat, "pe care oricine îl poate câştiga", deoarece "Athletic realizează un sezon extraordinar, însă Atleti e destul de puternică pentru a câştiga trofeul". Ulterior, şi el a mizat pe un succes cu 2-1 pentru elevii lui Simeone.

Tot o victorie cu 2-1 prevede şi Ignacio Salcedo, care avertizează însă că Atletico trebuie să fie concentrată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor