Fotbal: Finala Europa League se joacă între cele mai eficiente echipe din actuala ediţie

Finala Europa League, care se va desfăşura miercuri la Bucureşti, având drept protagoniste Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, este confruntarea dintre cele mai eficiente formaţii ale actualei ediţii a competiţiei, cu 30 şi, respectiv, 28 de goluri marcate, în cele 14 meciuri disputate în faza grupelor şi mai departe.
(CHRISTOF STACHE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
08.05.2012

Finala Europa League, care se va desfăşura miercuri la Bucureşti, având drept protagoniste Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, este confruntarea dintre cele mai eficiente formaţii ale actualei ediţii a competiţiei, cu 30 şi, respectiv, 28 de goluri marcate, în cele 14 meciuri disputate în faza grupelor şi mai departe.

Niciuna dintre echipele participante nu a marcat mai multe goluri decât cele două formaţii, ambele roş-albe, care se vor confrunta pe Naţional Arena, iar la Bucureşti ele au în componenţă şi golgheterii, Radamel Falcao, la madrileni, şi Fernando Llorente, la basci, cu 10 şi, respectiv, 7 puncte. Falcao nu este, totodată, numai golgheterul lui Atletico, ci chiar al competiţiei, la egalitate cu olandezul Klaas Jan Huntelaar, de la Schalke 04. Adrian Lopez, cu 8 goluri, nu stă nici el rău în ierarhie, în timp de argentinianul Eduardo Salvio, cu 4 reuşite, completează tripleta realizatorilor din trupa argentinianului Diego Simeone.

La Athletic, realizatorii sunt ceva mai numeroşi: Fernando Llorente (7), urmat de Markel Susaeta şi Iker Muniain (câte 5), Oscar de Marcos (4) adună 21 dintre cele 28 de goluri ale echipei în actuala Europa League, Llorente şi Susaeta fiind şi cei mai buni realizatori de pase decisive, cu 3 pase de gol. În plus, clubul basc conduce la statistica şuturilor pe poartă, cu 78, la cornere, cu 88, urmat, la aceste capitole, de Atletico, cu 74 la primul, şi 83 la al doilea.

Iată şi un alt indiciu statistic important, de data aceasta negativ: Athletic Bilbao este echipa cu cele mai multe goluri încasate în actuala ediţie - 20, cu 10 mai multe decât Atletico, care, la rându-i, este lideră în altă ierarhie negativă, conducând la numărul de faulturi comise din întreaga competiţie, cu 251 (Athletic este pe 3, cu 205). Posibilul căpitan al madrilenilor, Gabi Fernandez, a avut jocul cel mai bărbătesc, ca să nu spunem că a fost cel mai "cotonogar", cu 35 de faulturi.

Iată comparaţii statistice dintre cele două finaliste, în actuala ediţie a Europa League:

Atletico Madrid Athletic Bilbao

---------------------------------------------------

meciuri 14 14

victorii 12 9

egalităţi 1 2

înfrângeri 1 3

goluri marcate 30 28

golgheter Falcao (10) Llorente (7)

pase decisive Diego (6) Llorente şi Susaeta (3)

goluri primite 10 20

cornere 83 88

faulturi comise 251 205

cartonaşe galbene 31 35

cartonaşe roşii 1 1

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor