Fotbal: FC Barcelona, protagonista galei premiilor IFFHS

FC Barcelona a acaparat principalele premii ale galei Federaţiei internaţionale de istorie şi statistica fotbalului (IFFHS), inclusiv cele pentru cea mai bună echipă europeană şi mondială a deceniului, relatează agenţia EFE.
(Jasper Juinen / Getty Images)
Epoch Times România
08.05.2012

FC Barcelona a acaparat principalele premii ale galei Federaţiei internaţionale de istorie şi statistica fotbalului (IFFHS), inclusiv cele pentru cea mai bună echipă europeană şi mondială a deceniului, relatează agenţia EFE.

În gala organizată la Barcelona, clubul catalan a intrat în posesia a 7 dintre cele 37 de premii acordate de IFFHS, printre care 2 dintre cele mai importante: cea mai bună echipă europeană şi mondială din ultimul deceniu, perioadă în care a cucerit 2 trofee de Liga Campionilor (2006, 2009), CM al cluburilor (2009), Supecupa Europei (2011), 4 titluri naţionale, Cupa Spaniei şi 3 Supercupe ale Spaniei.

Josep Guardiola a fost distins cu premiul pentru cel mai bun antrenor de club în 2011, înaintea lui Jose Mourinho (Real Madrid); Xavi Hernandez - cel mai bun coordonator, iar Lionel Messi cel mai bun golgheter al anului 2011.

Iker Casillas, de la Real Madrid, a primit premiul pentru cel mai bun portar al anului 2011, în timp ce clubul madrilen a fost al doilea în ierarhia mondială din 2011.

Liga spaniolă de fotbal a fost distinsă cu premiul de cel mai puternic campionat al lumii din 2011.

Cel mai bun selecţioner din lume a fost desemnat uruguayanul Oscar Tabarez, care l-a devansat pe spaniolul Vicente del Bosque.

Atacantul olandez Ruud van Nistelrooy (Malaga) a primit premiul pentru cel mai bun golgheter al deceniului trecut, în timp ce germanul Markus Merk a primit distincţia pentru cel mai bun arbitru al deceniului trecut.

Mexicanul Javier "Chicarito" a primit premiul pentru cel mai popular jucător din America de Nord şi Centrală, în timp ce chilianul Eduardo Vargas a fost desemnat cel mai popular fotbalist al Americii de Sud.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor