Fotbal: Gică Hagi - „Messi s-a născut să devină idol”

Gheorghe Hagi. (Moritz Winde / Bongarts / Getty Images)
Epoch Times România
21.03.2012

Fostul căpitan al reprezentativei de fotbal a României, Gheorghe Hagi, a declarat miercuri că internaţionalul argentinian Lionel Messi este născut pentru a deveni un idol.

"Lionel Mesi ne uimeşte, s-a născut să devină idol", a precizat Gheorghe Hagi. "El a avut noroc pentru faptul că venit de mic la clubul FC Barcelona. Se vede acum că toţi fotbaliştii de la această echipă joacă frumos, în viteză, sunt artişti", a mai menţionat Hagi.

Întrebat care jucător din campionatul intern l-a impresionat, Gheorghe Hagi a spus: " Din Liga I este Sânmărtean care are o bună tehnică, în regim de viteză".

Despre lupta pentru câştigarea titlului de campioană, Hagi a spus: "Se vor mai pierde multe puncte până la ultima etapă. Meciurile din retur sunt mai grele. Pe de altă parte, nu este o echipă care să se detaşeze şi să facă diferenţa".

"Nouă puncte pentru Sportul Studenţesc în retur, este o performanţă incredibilă. Bravo pentru Isăilă, pentru patronul de la Sportul Studenţesc", a mai spus Hagi.

Întrebat dacă va antrena echipa Viitorul Constanţa, în cazul în care va promova în Liga I, Hagi a declarat: "Vom vedea. Este o muncă începută acum trei ani. Dorinţa noastră este să oferim condiţii copiilor pentru fotbal. Până la superjucători mai este. Avem 7-8 loturi. Este multă treabă la academia noastră".

În legătură cu incidentele dintre suporterii rapidişti şi portarul Coman, Gheorghe Hagi a menţionat că fanii trebuie să îşi susţină permanent favoriţii.

Fostul internaţional român a făcut aceste declaraţii la conferinţa de presă dedicată turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, din circuitul ATP.

Întrebat care este jucătorul său de tenis preferat, Hagi a spus: "Federer. Mie îmi plac jucătorii cu tehnică. O să vin la turneul de la Bucureşti să îl văd pe John McEnroe. Era idolul copiilor". Despre o posibilă intrare a sa pe terenul de tenis, cu ocazia turneului din 21-29 aprilie, Hagi a declarat: "Nu am jucat de mult timp tenis, deocamdată este doar o idee".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor