Bodu: Niciun alt stat european nu are o capacitate de autodistrugere mai mare decât a noastră

ANAF ar trebui să îi execute silit pe cei ce nu-şi plătesc datoriile, nu să publice liste ale ruşinii ca în anii 50, susţine Bodu, nemulţumit de faptul că românilor le place să îi vadă pe alţii "cu chiloţii în vine", fără să se gândească că mâine ar putea fi rândul lor.
Sebastian Bodu
Sebastian Bodu (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Fostul şef ANAF, Sebastian Bodu, critică iniţiativa instituţiei pe care a condus-o în urmă cu zece ani de a publica lista persoanelor fizice cu datorii la stat. În opinia lui Bodu, astfel de liste ale ruşinii demonstrează (o dată în plus) marea capacitate de autodistrugere a acestui stat.

"Observ că îndemnul meu de a contesta constituţionalitatea publicării listei datornicilor-persoane fizice nu are succes (nici măcar Ciorbea, din motive de servilism mecanic, nu a sesizat CCR, ca acum să se regăsească, în mod ironic, pe această listă). Asta arată, încă o dată, cât suntem de ahtiaţi după circ. Cât de mult ne place să îi vedem pe alţii cu chiloţii în vine. Cum ne bucurăm şi, în acelaşi timp, ne isterizăm că unii au datorii la fisc, fără să ne gândim nicio secundă că mâine am putea fi oricare dintre noi într-o atare situaţie. Am mai spus-o: lumea asta e făcută din creditori şi debitori. Dacă unii au datorii fiscale neplătite, să facă bine ANAF şi să îi execute silit, nu să le publice numele pe liste ale ruşinii, ca în anii '50. Cred că niciun alt stat european nu are o capacitate de autodistrugere mai mare decât a noastră. Şi asta se vede în locul pe care îl ocupăm în UE.", scrie Bodu, pe Facebook.

Reamintim că ANAF a publicat, luni, o listă cu 187.230 contribuabili persoane fizice care au restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016. Pe listă figurează nume sonore precum Elena Băsescu, Avocatul Poporului Victor Ciorbea şi Elena Udrea. Inclusiv Regele Mihai apare printre datornici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne