Fostul şef al News International a fost acuzat de conspiraţie

Rebeca Brooks, fostul director executiv al News Internaţional, se adresează mass-mediei în Londra, pe 15 mai.
Rebeca Brooks, fostul director executiv al News Internaţional, se adresează mass-mediei în Londra, pe 15 mai. (Carl Court / AFP / GettyImages)

Rebekah Brooks, fostul şef al ziarelor britanice deţinute de Rupert Murdoch, şi soţul ei, Charlie Brooks, au fost acuzaţi de conspiraţie pentru obstrucţionarea justiţiei în timpul anchetei privind interceptarea telefonică.

Brooks, care a fost editorul la nivel mondial şi directorul executiv al News International, a fost acuzată de trei capete separate de conspiraţie pentru obstrucţionarea justiţiei, prin încercarea de a ascunde dovezi despre interceptarea telefonică de anchetatori, a raportat The Guardian.

Ea ar fi îndepărtat şapte cutii cu dovezi din arhivele News International, au afirmat procurorii.

Charlie Brooks, antrenor de cai de curse, se confruntă cu acuzaţii similare, după spusele lui Alison Levitt, consilier juridic principal al directoratului procurorilor publici din Marea Britanie, a raportat ziarul.

Şi alte patru persoane se confruntă cu acuzaţii, inclusiv fostul asistent personal Cheryl Carter, gardianul Daryl Jorsling, şoferul Paul Edwards şi şeful securităţii de la News International Mark Hanna.

Levitt a spus că: "Toţi urmează să îşi plătească astăzi cauţiunea la secţiile de poliţie," a raportat London Telegraph.

Brooks şi soţul ei au lansat marţi o declaraţie în care au negat toate acuzaţiile. "Deplângem această decizie slabă şi nedreaptă. Faţă de atitudinea fără precedent a [Procuraturii Coroanei], vom răspunde la sfârşitul zilei, după întoarcerea noastră de la secţia de poliţie ", susţine declaraţia.