Fostul Premier moldovean, Vlad Filat a renunţat la greva foamei

Vlad Filat s-a aflat în greva foamei timp de 20 de zile în semn de protest, pentru că şedinţele de judecată nu sunt făcute publice. După ce acesta şi-ar fi pierdut cunoştinţa în timpul ultimei şedinţe de judecată, fostul premier moldovean a renunţat la protest.
Vlad Filat sprijinit de mascaţi
Vlad Filat sprijinit de mascaţi (pldm.md)

Departamentul Instituţiilor Penitenciare informează că fostul prim ministru moldovean Vlad Filat, aflat în arest preventiv, a renunţat să mai ţină greva foamei marţi, 21 iunie, în jurul orei 18.00, transmite IPN.

Medicii Penitenciarului nr.13-Chişinău apreciază că starea de sănătate a acestuia este satisfăcătoare.

Anterior, avocatului lui Vlad Filat declara: „Probabil v-aţi convins şi voi cum au loc şedinţele de judecată, într-o grabă nejustificată şi chiar dacă dl Vlad Filat este într-o stare în care nu poate să vorbească în faţa instanţei, oricum se insistă ca şedinţele de judecată să fie una după alta. Acest tratament inuman a început cu 20 de zile în urmă. Din momentul în care a declarat greva foamei, s-au înăsprit dur condiţiile de detenţie”.

Vlad Filat a intrat în greva foamei de aproape 3 săptămâni. La şedinţa de ieri însă, când urma să aibă loc dezbaterile judiciare, fostului prim-ministru i s-a făcut rău şi a fost chemat un echipaj de la Urgenţă pentru a-i acorda asistenţă medicală.

Vlad Filat a fost reţinut pe 15 octombrie 2015 şi este învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Fostul premier pledează nevinovat.