Contacte fictive la Spitalul Malaxa. Bani publici cheltuiţi pe cadouri pentru iubita şefului

Managerul Spitalului Malaxa a găsit o metodă ingenioasă pentru a satisface capriciile iubitei, cu 28 de ani mai tânără decât el: îi cumpără cadouri pe banii spitalului, încheind contracte fictive.
(JOSEPH EID / AFP / Getty Images)

Spitalul Malaxa a încheiat şi plătit 10 contracte cu firma de bijuterii Yarose Jewllery. Oficial, contractele erau pentru curăţarea instrumentarului de la Ginecologie-sterilizare, reiese dintr-o investigaţie semnată de Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan şi publicată pe tolo.ro. În fapt, managerul spitalului a cumpărat cadouri pentru "Vrăbi", cum i se spune iubitei lui, cu 28 de ani mai tânără decât el. Pe banii instituţiei.

Astfel, potrivit sursei citate, Spitalul Malaxa a plătit 9.000 de euro unei firme de bijuterii, sub pretextul că „aceasta va curăţa instrumentarul de la Ginecologie”. Desigur, nimeni din spital nu-şi aminteşte ca firma de bijuterii să fi curăţat foarfecele sau minerele pentru bisturie, aşa cum scrie în acte!

De asemenea, tot spitalul a plătit 20.000 de RON pentru data roaming-ul folosit de ”Vrăbi” în concediul din această vară în Croaţia. Suma se vede în contractul cu Vodafone”, spun sursele ziarului.

„Ştim, pare incredibil, dar acesta este adevărul, lucrurile la Malaxa mergeau cam aşa: managerul sau Vrăbi avea o nevoie. Să zicem bijuterii. Şi atunci plătea spitalul. Dar cum să justificăm? Băgăm un contract că ne curăţă instrumentarul medical!”, au susţinut sursele jurnaliştilor de la GSP.

În ceea ce-l priveşte pe Florin Secureanu, acesta n-a fost ieri la spital şi a avut telefonul închis, astfel încât n-a putut fi contactat ca să comenteze contractul pe care l-a semnat cu Yarouse Jewellery.

Acum câteva zile însă, boss-ul de la Spitalul Malaxa era atât de furios că angajaţii refuză să mai întocmească acte fictive, încât „nu te mai puteai înţelege cu el”. Astfel, aflat la birou, Secureanu a insultat o femeie din subordine, a aruncat un pahar spre ea, care s-a spart fără să o nimerească, şi apoi, furios că îl înfruntă, a ameninţat-o: „Bă cretino, vezi că-ţi f*t şi vreo două!”

Investigaţia integrală poate fi citită aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne