Fostul deputat Alin Trăşculescu angajase oameni care să contrafileze echipajele SRI şi DNA

Procurorul care instrumentează dosarul lui Alin Trăşculescu a precizat joi, în sala de judecată, că fostul deputat angajase echipe care să fileze maşinile SRI şi DNA încă de când acestea intrau în oraş, pentru a preveni să fie urmărit sau să i se facă flagrant.
Balanta Justitiei (photos.com)
Epoch Times România
29.11.2012

Procurorul care instrumentează dosarul lui Alin Trăşculescu a precizat joi, în sala de judecată, că fostul deputat angajase echipe care să fileze maşinile SRI şi DNA încă de când acestea intrau în oraş, pentru a preveni să fie urmărit sau să i se facă flagrant.

Alin Trăşculescu a angajat, de asemenea, oameni care sa-l urmărească şi pe complicele său Marian Calotă, tot din aceleaşi motive. În schimb, avocatul fostului deputat a susţinut în faţa instanţei că afirmaţia procurorilor DNA conform căreia Alin Trăşculescu ar fi angajat oameni pentru contrafilaj este neverosibilă, deoarece nu este logic ca o persoană care ştie că este cercetată şi urmărită de anchetatori să comită în continuare infracţiuni.

Avocatul apărării a evidenţiat că martori au declarat că nu Alin Trăşculescu i-a determinat să falsifice documente, ci complici ai acestuia, cum ar fi Marian Calotă şi a adăugat că deputatul este primul dintre cei şapte deputaţi cercetaţi până în prezent, care a demisionat din funcţie pentru a scăpa de imunitate şi pentru a se supune rigorilor legii.

Acesta a mai arătat că s-au derulat peste 40 de activităţi procedurale în acest dosarul de cercetare şi s-a dovedit că Alin Trăşculescu nu încurcă în vreun fel şi nici nu încerca să influenţeze martorii sau desfăşurarea anchetei, iar din aceste motive nu se impune schimbarea măsurii preventive din interdicţia de a părăsi ţara cu cea a arestării preventive.

Alin Trăşculescu a declarat în faţa instanţei că este de acord cu tot ce a explicat avocatul său şi că de când a început ancheta şi până în prezent nu a vorbit decât cu familia şi cu apărătorii săi.

Tribunalul Bucureşti urmează să stabilească dacă anchetarea fostului deputat PDL se va face în continuare cu el în stare de libertate sau în stare de arest, aşa cum au cerut procurorii anticorupţie.

Demnitarul este acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) că ar fi pretins suma de 200.000 de euro, pentru a interveni pe lângă autorităţi să atribuie contracte de investiţii unor societăţi comerciale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor