Fost ambasador, despre ieşirile publice ale Dianei Şoşoacă: Aşa arată eşecul unei societăţi ignorante

Diana Şoşoacă
Diana Şoşoacă (Youtube - screenshot)

Profesorul universitar Ciprian Mihali, fost ambasador al României în Senegal, a criticat-o în termeni duri pe senatoarea formaţiunii AUR Diana Şoşoacă, ce a transmis LIVE momente de la aniversarea soţului ei, într-un gest de sfidare vădită a oricăror norme prevăzute de lege privind prevenirea extinderii epidemiei de Covid-19.

„Pe veci stăpâni. Un grup de bărbaţi beţi şi de femei transpirate urlă înfiorător în microfoane că „noi suntem români”. Turma este condusă de o femeie care face un live pe facebook ignorând evident orice lege care interzice adunările publice şi petrecerile în pandemie şi care dedică unui secretar de stat cu nume arab o versiune modificată a acestui cântec. 'Noi suntem aici pe veci stăpâni' este cântecul tuturor beţivilor care îşi caută bărbăţia şi curajul în nişte versuri mistificate la final de petreceri, când ţipetele agresive înlocuiesc criza de inspiraţie, de talent şi definesc starea de bine a excitaţilor. Această femeie, care împreună cu o şleahtă de indivizi asemănători ei, a confiscat de ceva vreme patriotismul, le transmite, în numele acestei diplome de patriot, 'elementelor care au dobândit cetăţenia în România' să aibă grijă, dacă nu vor să o păţească. Definiţie de manual a extremismului”, a scris profesorul universitar, într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Ciprian Mihali, „versiunea Şoşoacă a patriotismului trece prin dispreţul faţă de lege, prin xenofobie şi intoleranţă”.

„Deocamdată, manifestările ei lubrice par nişte scălâmbăieli în live-uri obscene, în care îndeamnă masele topite de adoraţie să o urmeze, că viaţa merită trăită, chiar atunci când eşti răguşită, transpirată şi cu machiajul prost aplicat curgând din toate părţile. Dar de ce să nu ne gândim că poate veni o zi în care această patrioată guralivă să-şi îndemne adulatorii să treacă la acţiune împotriva elementelor trădătoare? Pentru că în această versiune umedă de patriotism, cuvântul cheie este trădarea. Evident, dacă patriotism înseamnă să urli în plină pandemie, dintr-o petrecere ilegală, că tu eşti aici pe veci stăpân, atunci toţi cei care nu fac asta sunt trădători”, a adăugat într-o notă ironică profesorul.

Fostul ambasador al României a mai remarcat oarecum cu tristeţe că „aşa arată azi demnitatea unora dintre demnitarii români”.

„Aşa arată eşecul unei societăţi ignorante, uşor de prostit, căreia nu-i place şcoala, dar e cu patriotismul în gură ori de câte ori încalcă legea. Legea nu se aplică patrioţilor, ci doar trădătorilor. În cazul cărora trebuie să ia forma legii marţiale. Aşa arată modelul românesc al extremismului: ‘afară cu ungurii/arabii/homosexualii din ţară, că aici, după câteva pahare, în acorduri de ţambal, noi suntem pe veci stăpâni. Şi după încă nişte pahare, înainte de a ne prăbuşi de tot sau de a da la raţe, sărută-ţi copile părinţii şi fraţii, şi-apoi să mergem la război”, a conchis Ciprian Mihali.

Remarcile fostului diplomat vin în contextul în care Diana Şoşoacă a transmis, în direct, pe Facebook, momente de la petrecerea aniversară a soţului ei, unde senatoarea a cerut lăutarilor dedicaţii pentru Raed Arafat şi Klaus Iohannis. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din Iaşi.

În prezent, senatoarea şi participanţii la eveniment sunt cercetaţi de poliţie, urmând a se stabili culpele individuale pentru nerespectarea măsurilor de siguranţă sanitară.

Reamintim că senatoarea Şoşoacă s-a remarcat în ultimele luni printr-o atitudine dură împotriva măsurilor instituite de autorităţi în vederea combaterii pandemiei de Covid, refuzând să poarte mască în mai multe situaţii şi locaţii în care era obligatorie purtarea ei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne