Forţele paramilitare pro-Rusia ar fi torturat şi ucis doi ucraineni, anunţă Kievul

Cauciucuri în faţa unei clădiri administrative din Doneţk, 9 aprilie 2014
Cauciucuri în faţa unei clădiri administrative din Doneţk, 9 aprilie 2014 (Alexander KHUDOTEPLY/AFP/Getty Images)

Conform Ministerului de Interne de la Kiev, două persoane, dintre care un parlamentar, au fost torturate şi ucise de către forţele paramilitare pro-Rusia din estul Ucrainei.

Corpurile victimelor au fost descoperite într-un râu care curge prin apropierea oraşului Sloviansk, cel mai aprins punct al conflictului dintre Ucraina şi Rusia, pe data de 19 aprilie.

Cei doi ar fi fost ”torturaţi până au leşinat şi apoi aruncaţi în râul Siversky unde s-au înecat”, conform investigaţiilor ministerului de Interne.

Una dintre victime a fost identificată ca fiind Volodimir Ribak, parlamentar în partidul Batkivşcina şi consilier al oraşului Horlivka. Identitatea celei de-a doua victime nu a fost dezvăluită.

”Deputatul opoziţiei din Horlivka care a luptat cu separatiştii, şi care a fost răpit în Horlivka... a fost găsit mort în râul Siversky din apropierea de Sloviansk cu un ghiozdan plin de nisip în spate şi cu stomacul tăiat. Nu fascişti, nu separatişti... cei care l-au ucişi sunt nişte ticăloşi şi nişte mortăciuni... care ar trebui obliteraţi împreună cu susţinătorii lor imperiali prin orice mijloc posibil”, a notat pe Facebook, parlamentarul Olexander Brihinets.

Ribak a fost răpit de către separatiştii pro-Kremlin pe data de 17 aprilie, au precizat martorii oculari care au adăugat că acesta a cerut ca steagul aşa zisei ”Republici Doneţk” să fie dat jos de pe clădirea registraturii.

Patru bărbaţi îmbrăcaţi în echipament de camuflaj l-au forţat într-un vehicul şi l-au dus într-o destinate necunoscută. Aceştia purtau o mască de schi neagră pe faţă iar telefonul lui Ribak a fost oprit imediat după incident.

Forţele paramilitare separatiste din Doneţk sunt coordonate în teren de aproximativ 100 de membri ai forţelor speciale şi militare ale Rusiei, conform dovezilor publicate de Kiev.

Poliţia a demarat investigaţiile penale sub acuzaţiile de ”reţinere ilegală şi răpire”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe