Fondatorul SMURD pierde procesul intentat unui jurnalist

Raed Arafat
Raed Arafat (Lavinia Savu / Epoch Times)

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a pierdut procesul intentat jurnalistului Liviu Alexa, de la ziardecluj.ro şi publicaţiei clujene, relatează B1.ro.

Nemulţumit de anchetele publicate de Alexa în Ziar de Cluj, fondatorul SMURD a decis să-l dea în judecată pe ziarist şi să-i ceară 100.000 de euro, însă a pierdut procesul intentat şi a fost obligat să-i plătească el jurnalistului 1860 lei reprezentând cheltuieli de judecată.

„Soluţia pe scurt: Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul RAED ARAFAT împotriva pârâţilor LIVIU DORU ALIN ALEXA şi publicaţiei "ZIAR DE CLUJ", ca neîntemeiată împotriva pârâtului LIVIU DORU ALIN ALEXA şi ca fiind formulată împotriva unei părţi lipsite de capacitate procesuală pasivă în ceea ce priveşte publicaţia "ZIAR DE CLUJ". Obligă reclamantul să plătească pârâtului LIVIU DORU ALIN ALEXA suma de 1860 lei, cheltuieli de judecată", potrivit instanţei.

Potrivit ziardecluj.ro, Liviu Alexa este unul dintre puţinii jurnalişti români care au relatat despre Raed Arafat şi despre sutele de licitaţii câştigate de către firma clujeană Deltamed.

"Raed Arafat s-a simţit deranjat şi lezat de o serie de anchete publicate de Liviu Alexa. În aceste materiale de presă se arată cum firma Deltamed, ce aparţine unui apropiat de-al lui Arafat - Vasile Gorgan - a câştigat foarte multe contracte cu Ministerul Sănătăţii. Jurnalistul a arătat că Arafat, din calitatea sa de preşedinte al Fundaţiei pentru SMURD şi al Societăţii de Medicină de Urgenţă şi Catastrofă din România (SMUCR), a avut relaţii comerciale cu omul de afaceri Vasile Gorgan, patronul firmei Deltamed SRL din Cluj, care a furnizat mai apoi peste 1.200 de ambulanţe Ministerului Sănătăţii.", scrie ziaruldecluj.ro, adăugând ca Alexa este unul dintre puţinii jurnalişti români care a scos la iveală jocurile care se fac sub Arafat pe serviciile de urgenţă.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne