Un elicopter SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiol. O persoană în spital şi trei dispărute

Elicopter SMURD.
Elicopter SMURD. (www.smurd.ro)

UPDATE ora 22.05: Încă două victime ale prăbuşirii elicopterului SMURD în lacul Siutghiol din Mamaia au fost aduse la mal, relatează postul B1 TV. Unul din cei doi supravieţuitori este copilotul elicopterului, aflat în stop cardio-respirator.

”Este în stop cardio-respirator, în hipotermie. Nu are semne vitale. Încercăm să îl reîncălzim”, a declarat Arafat.

Cea de a treia persoană este aşteptată la mal de o ambulanţă SMURD, fiind adusă de echipele de căutare, mai relatează sursa citată.

* * *

UPDATE ora 20.00: Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, la Realitatea TV, că starea medicului resuscitat, adus la SJU Constanţa, este în continuare critică.

"Pot spune despre doctoriţa, care este, în momentul de faţă la secţia de Terapie Intensivă a SJU Constanţa, este la un computer tomograf, are într-adevăr tensiune şi puls, dar, în momentul de faţă, se investighează activitatea cerebrală. Este, încă, într-o situaţie critică, dar vă pot asigura de toată îngrijirea bună pe care medicii de acolo o vor asigura. Legat de intervenţia ambulaţei şi a echipajelor SMURD: primul apel a fost primit la 16 şi 10, la 16.30 deja echipele şi ambulanţele de intervenţie ajunseseră la lacul Siutghiol şi la 16.45 deja prima victimă, victima, de fapt, era în barcă şi i se acordă resuscitarea", a declarat Bănicioiu.

* * *

UPDATE ora 18.30: Potrivit unor surse citate de HotNews, elicopterul prăbuşit luni în Lacul Siutghiol este cel despre care Centrul de Investigaţii Media relata în noiembrie a.c., că deşi a fost cumpărat în primăvara lui 2013 (cu bani europeni) de Consiliul Judeţean Constanţa, nu a efectuat nici măcăr un singur zbor medical într-un an şi jumătate.

Preşedintele instituţiei, Nicuşor Constantinescu ar fi refuzat să introducă elicopterul în sistemul SMURD, CJ Constanta predând aparatul catre Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) al MAI, abia după debarcarea baronului PSD de la şefia instituţiei. Mai multe informaţii despre povestea elicopterului (aici)

* * *

UPDATE ora 17.40 : Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, una din cele trei persoane aflate în elicopterul prăbuşit este sub resuscitare iar alte 3 persoane sunt disparute.

Persoana resuscitată la mal este medicul echipajului, informează Realitatea. După aproape o oră de resuscitare, medicii i-au găsit pulsul.

Potrivit ISU Dobrogea, primele echipaje au ajuns la faţa locului la ora 16.30. Prima persoană din echipaj a fost găsită la ora 16.45.

* * *

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit luni în lacul Siutghiol, din staţiunea Mamaia. La bordul elicopterului se aflau pilotul, copilotul, un medic şi o asistentă, din primele informaţii reieşind că aceştia au supravieţuit, informează Realitatea.net.

Spre locul respectiv se îndreaptă echipaje ale ambulanţei. Se pare că elicopterul s-a scufundat în apa lacului, iar echipajul s-a refugiat pe o epavă.

Mai multe persoane au sărit în lac în încercarea de a ajuta răniţi, informează sursa citată.

Elicopterul SMURD prăbuşit ar fi fost solicitat să preia un pacient din Tulcea, însă nu se cunosc încă detalii despre membrii echipajului medical aflat la bord şi nici dacă acesta avea deja pacientul la bord.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne