Fondatorul Falun Gong vorbeşte în Washington, DC

WASHINGTON - Aproximativ 5.000 de practicanţi ai practicii spirituale Falun Gong, cunoscută şi sub numele de Falun Dafa, au venit din întreaga lume pentru a participa la o conferinţă desfăşurată în Washington, D.C., pe 14 iulie. Cu această ocazie, au luat cuvântul fondatorul Falun Gong, domnul Li Hongzhi, şi un număr de 17 practicanţi.
Angela Wang
18.07.2012

WASHINGTON - Aproximativ 5.000 de practicanţi ai practicii spirituale Falun Gong, cunoscută şi sub numele de Falun Dafa, au venit din întreaga lume pentru a participa la o conferinţă desfăşurată în Washington, D.C., pe 14 iulie. Cu această ocazie, au luat cuvântul fondatorul Falun Gong, domnul Li Hongzhi, şi un număr de 17 practicanţi.

Domnul Li a prezentat pentru prima dată în mod public această practică străveche în 1992 în China, unde s-a răspândit rapid de la om la om, astfel încât până la începutul anului 1999, potrivit statisticilor statului chinez, peste 100 de milioane de chinezi practicau Falun Gong. Popularitatea practicii a determinat regimul comunist chinez să înceapă persecuţia împotriva Falun Gong în iulie 1999.

În cuvântarea sa cu ocazia conferinţei, domnul Li a spus că, chiar dacă regimul comunist a iniţiat o persecuţie brutală, la nivel naţional, împotriva Falun Gong, chinezii iau poziţie în faţa regimului, opunând rezistenţă persecuţiei.

În prezent, oamenii din China discută pretutindeni despre faptul că Partidul este în pericol, şi chiar membri ai Partidului cred că aceasta este situaţia, a afirmat domnul Li. Partidul Comunist Chinez a pierdut încrederea oamenilor din cauza persecuţiei împotriva Falun Gong, a mai arătat domnul Li. De asemenea, el a subliniat faptul că practicanţii Falun Gong nu au niciun interes politic.

Falun Gong implică practicarea a cinci exerciţii meditative şi urmarea învăţăturilor bazate pe principiile adevăr, compasiune şi toleranţă.

Dna Oksana Bumstead din Ontario, Canada, a afirmat că dorinţa de auto-îmbunătăţire este ceea ce adus-o la conferinţa anuală de la Washington. Ea a spus că a venit pentru a auzi relatările altor practicanţi şi a împărtăşi cu ei experienţele în urma practicii Falun Gong, astfel încât atât ea, cât şi ceilalţi să se poată îmbunătăţi.

Practicanţii au vorbit la conferinţă despre provocările pe care le-au întâmpinat depunând eforturi pentru a-şi îmbunătăţi caracterul, despre noile înţelegeri pe care le-au câştigat din studiul învăţăturilor Falun Gong, şi despre eforturile pe care le-au făcut pentru a spune oamenilor despre persecuţia împotriva Falun Gong în China, printre alte subiecte.

Colin Fredericson din New York, a vorbit despre ce a învăţat referitor la eliminarea sentimentelor de gelozie şi competitivitate, atunci când a fost tratat injust de către şeful său.

Grace Wang, în vârstă de şaizeci şi şase de ani, este una dintre milioanele de practicanţi Falun Gong din China, care au fost întemniţaţi din cauza convingerilor lor. Ea a fost ţinută în lagărul de muncă forţată Masanjia din nord-estul Chinei, cunoscut pentru uciderea prin tortură a zeci de practicanţi Falun Gong.

Wang a povestit cum a încercat să-şi menţină mintea calmă, în ciuda situaţiei dificile în care se afla şi a încercat să schimbe toate dificultăţile în ceva pozitiv. Ea a transformat detenţia sa într-o oportunitate de a spune gardienilor închisorii şi altor deţinuţi, despre frumuseţea practicii Falun Gong, eliminând astfel noţiunile negative false ce le-au fost inoculate de propaganda regimului împotriva practicii.

În comentariile la conferinţă, domnul Li a spus că, chiar dacă regimul comunist a iniţiat o persecuţie brutală, la nivel naţional, împotriva Falun Gong, chinezii iau poziţie în faţa regimului pentru a opune rezistenţă persecuţiei. Oamenii din China, acum discută pretutindeni despre faptul că Partidul este în pericol, şi chiar membri ai partidului cred că aceasta este situaţia, a spus domnul Li. Partidul Comunist Chinez a pierdut încrederea oamenilor din cauza persecuţiei împotriva Falun Gong,

În ciuda politicilor brutale aplicate împotriva practicanţilor Falun Gong, gardienii penitenciarului şi deţinuţii au admirat curajul lui Wang, şi nouă dintre ei au început să practice Falun Gong alături de ea, în interiorul lagărului de muncă.

Wang a fost întemniţată timp de trei ani şi apoi eliberată. Ea a luat calea Statelor Unite anul trecut, unde se bucură de libertatea de credinţă, putând să practice în pace Falun Gong.

Daniel Cameron este un australian care locuieşte împreună cu soţia sa în Taiwan. Ei au venit în mod special la Washington pentru a participa la conferinţă.

"Am devenit o persoană mult mai bună şi mult mai sănătoasă prin practica Falun Dafa. Aceasta este pentru că am început să respect principiile adevăr, compasiune, toleranţă", a relatat Cameron. "În viaţa mea de zi cu zi, am devenit o persoană mult mai pozitivă. Falun Dafa îmi luminează inima."

Martin Rubanic din Letonia participase la mai multe conferinţe anterioare la Washington. "Este cu adevărat preţios să întâlneşti o diversitate de oameni din diferite medii de viaţă. Este vorba mai mult de a împărtăşi, decât de a câştiga", a spus Rubanic.

Prietenul său, Tomek Kowalski, apreciază că discursurile de la conferinţă "îţi mişcă inima şi te inspiră".

Reportaj de Shar Adams şi Shu Tan Yan

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor