Fondatorul Falun Gong ia cuvantul la Conferinta din New York

Domnul Li Hongzhi, fondatorul Falun Dafa, vorbind la Conferinţa de Cultivare si schimbul de experienţă Falun Dafa 2011, din New York pe 29 august
Domnul Li Hongzhi, fondatorul Falun Dafa, vorbind la Conferinţa de Cultivare si schimbul de experienţă Falun Dafa 2011, din New York pe 29 august (Alex Ma / The Epoch Times)
Jan Jekielek
01.09.2011

NEW YORK – In ciuda faptului ca Uraganul Irene a trecut prin zona New York-ului cu o zi inainte, mii de practicanti Falun Gong (cunoscut si sub numele de Falun Dafa) din jurul lumii s-au intalnit luni la Westchester County Center pentru a-si impartasi perspectivele asupra practicii lor, precum si asupra contracararii persecutiei sustinute de regimul chinez impotriva colegilor lor practicanti in China.

Dupa o schimbare de program de ultim moment indusa de uragan, fondatorul Falun Gong, domnul Li Hongzhi, a tinut un discurs de deschidere la Conferinta Falun Dafa de Impartasire a Experientelor din New York 2011. Domnul Li a incurajat practicantii sa faca mai bine in cultivarea lor – sa traiasca dupa principiul Adevar, Compasiune si Toleranta, principiul fundamental care sta la baza invataturilor Falun Gong.

“Este atat de pozitiv”, a declarat Xiaodan Wang, o muziciana in varsta de 31 de ani si participanta la conferinta. “Este o mare placere sa vad atat de multi practicanti din toata lumea, toti incercand atat de mult sa ii ajute pe altii.”

Xiaodan a sosit in Statele Unite din China cu 12 ani in urma, trimisa la universitate de catre rudele sale in 1999 intr-o incercare de a evita persecutia. Tatal ei, Zhiwen Wang, a fost un practicant Falun Gong proeminent, unul dintre primii arestati in 1999 cand dictatorul chinez de atunci, Jiang Zemin, a lansat o campanie de “eradicare” a Falun Gong.

“Tatal meu ar fi foarte fericit sa vada atat de multi practicanti, dupa 12 ani de intemnitare”, a declarat ea.

In timpul anilor 1990, Falun Gong - o practica spirituala traditionala chineza, care include cinci seturi de exercitii lente si invataturi morale bazate pe principiul Adevar-Compasiune-Toleranta, a devenit incredibil de popular in China, numarul de practicanti fiind estimat intre 70 si 100 de milioane in 1999, conform datelor statului chinez. Numarul mare de practicanti, precum si faptul ca in randul lor se aflau si membri de rang inalt ai Partidului Comunist Chinez, ofiteri din aparatele de securitate si fortele armate, independenta spirituala a Falun Gong, precum si faptul ca aceasta practica spirituala a ajutat la renasterea culturii chineze, l-au speriat pe Jiang si l-au determinat sa ordone persecutia.

Xiaodan era o adolescenta cand a inceput sa practice Falun Gong alaturi de tatal ei. Unul dintre vorbitorii de la conferinta de luni a fost tanara Lotus in varsta de 7 ani, care a stat pe un scaun pentru a-si tine discursul pe podium, spre deosebita placere a publicului.

Ea a descris cultivarea ei. Intr-unul din momentele cultivarii ei, invatatoarea i-a dat nota 10 la lucrare. Prietena sa, putin geloasa, a declarat ca de fapt exista o greseala in lucrarea ei. Lotus a discutat cu profesoara sa in legatura cu greseala, si aceasta a decis sa ii acorde oricum nota maxima ca urmare a faptului ca a spus adevarul.

Un alt vorbitor a fost Cai Yi din New Jersey, un practicant care a lucrat timp de mai multi ani pentru a expune persecutia regimului chinez impotriva Falun Gong. El a descris cum echipa cu care a lucrat a infruntat multe provocari. El a realizat ca unul dintre elementele cheie care au impiedicat colaborarea intre membrii echipei a fost acela ca un anumit numar dintre ei nu puteau accepta criticile. Depasind acea lipsa, realizarile echipei s-au imbunatatit semnificativ.

Frank Mendez, un inginer de programe din Silicon Valley, originar din El Salvador, a sosit vineri in New York, pregatit sa infrunte vremea nemiloasa. Conferinta a fost programata pentru duminica, dar a fost amanata pentru luni, dupa ce uraganul Irene a inchis o mare parte a regiunii.

Frank a declarat ca el practica Falun Gong de aproximativ o jumatate de an, invantand practica de la un coleg de munca.

“Sunt foarte incantat in legatura cu practica!” a declarat el. Frank a inceput sa faca exercitiile si apoi a citit in scurt timp Zhuan Falun, principala carte de invataturi a Falun Gong.

Ca urmare a practicii sale, Frank a experimentat beneficii fizice si psihologice. “Mi-am eliminat alergiile”, a declarat el, ceva la care nu se astepta.

“Mi-a deschis canalele de comunicare, chiar si cu sotia mea”, a declarat Frank. “Acel lucru era oarecum absent inainte, noi doar lucram, si ne faceam treburile.”

Practicantii au sosit in New York din toata lumea, incluzand un practicant venit din provincia chineza Liaoning. Lucrand in sectorul de vanzari de produse hi-tech, el a declarat ca practica Falun Gong din 1995.

“Ma simt purificat”, a declarat el, dupa ce a participat la conferinta. El a declarat ca climatul din China este inca foarte sever pentru practicanti, desi populatia generala, datorita eforturilor practicantilor, a scapat in mare parte de minciunile emise despre Falun Gong de catre propaganda regimului comunist chinez. El a declarat ca practicantii Falun Gong sunt “cei mai onesti si frumosi oameni” si ca el se asteapta ca persecutia sa se opreasca curand.

El a oferit unele intelegeri despre motivul pentru care Falun Gong este persecutat de catre statul chinez. “Falun Gong este opusul Partidului Comunist Chinez.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor