Flotilă masivă de tancuri petroliere iraniene pline cu ţiţei se îndreaptă către Venezuela

Steag iranian la bordul super-petrolierului Adrian Darya
Steag iranian la bordul super-petrolierului Adrian Darya (JOHNNY BUGEJA | AFP | Getty Images)
A.P.
06.12.2020

Iranul şi Venezuela sunt aparent gata şi dispuse să testeze administraţia Trump ocupată cu numeroase plângeri legate de alegerile din 3 noiembrie, forţând tranzacţiile cu ţiţei dintre cele două ţări.

Cotidianul militar american Stars & Stripes, alături de Bloomberg, relatează în acest weekend că Iranul „trimite cea mai mare flotă de tancuri petroliere până în Venezuela, sfidând masiv sancţiunile SUA, pentru a forţa tranzacţii majore cu ţiţei cu Venezuela”.

"O parte din flotila de aproximativ 10 nave iraniene va contribui, de asemenea, la exportul de ţiţei venezuelean după descărcarea combustibilului, au afirmat sursele, care au făcut declaraţia în condiţii de anonimat", continuă raportul.

Aceasta pare a fi prima oară când Iranul a trimis o flotă atât de mare, care ar putea include escortă - sau patrule militare mai mici sau, eventual, personal armat la bord.

Evoluţia ar putea deveni interesantă mai ales atunci când flotila traversează Marea Caraibelor, având în vedere prezenţa concentrată a navelor de război ale marinei americane în zonă.

Venezuela preşedintelui socialist Maduro este bogată în ţiţei, cu toate acestea în ultimul an a suferit o penurie la nivel naţional de combustibil după ce liniile de procesare a ţiţeiului s-au deteriorat. Caracas-ul a căutat ajutor în exterior, inclusiv de la iranieni şi ruşi, nu numai pentru importul pieselor mecanice necesare, ci şi pentru a aduce echipe de tehnicieni care să poată pune pe picioare liniile de producţie.

Între timp, Iranul a lansat mai multe încercări de tranzacţii cu ţiţei încă din vara anului trecut. Cel puţin o încercare a fost majoră - în august - când patru tancuri petroliere au fost interceptate de armata SUA. Guvernul federal american a confiscat peste 1,1 milioane de barili de petrol pe care ulterior l-a scos la licitaţie.

Ultimul lot de ţiţei iranian care a reuşit să treacă a fost în octombrie.

Petrolierele care transportă combustibil iranian îşi opresc de obicei transponderele pentru a nu atrage atenţia asupra activităţilor lor de reducere a sancţiunilor.

Dar, având în vedere dimensiunea flotilei actuale, probabil că SUA lui Donald Trump va reacţiona, după cum prognozează şi Stars & Stripes:

Flota actuală aflată la bord este aproape dublă faţă de cea care a uimit prima dată observatorii internaţionali în luna mai, traversând Marea Caraibelor patrulată de marina SUA, şi care a fost întâmpinată de Maduro însuşi la sosire.

"Urmărim ce face Iranul şi ne asigurăm că alţi expeditori, asiguratori, proprietari de nave, căpitanii de nave îşi dau seama că trebuie să stea departe de acest comerţ", a declarat Elliott Abrams, reprezentantul special al SUA pentru Iran şi Venezuela, în septembrie.

Încă nu este clar când va ajunge marea flotilă iraniană în Caraibe, este de aşteptat ca grupul de nave să programeze trecerea prin Marea Caraibelor pe cât posibil după 20 ianuarie, mizând pe faptul că Donald Trump va fi înlocuit de Joe Biden.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor