Fiul unui fost colonel "Doi şi un Sfert", suspectat de asasinat la comandă, lăsat liber de instanţă

Fiul unui fost colonel din cadrul fostei direcţii "Doi şi un Sfert" - principalul suspect în cazul asasinării afaceristului Mihai Ionescu, în iulie 1998 - a fost lăsat în libertate de instanţă. Motivul este cel puţin discutabil.
Justiţia (Shutterstock)
Andrei Pricopie
01.07.2016

Alexandru Găină, fiul colonelului Constantin Găină de la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul de Interne, fosta "Doi şi un Sfert", a fost lăsat liber de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti pe motiv că nu a mai comis alte fapte similare.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, în mod definitiv, contestaţia procurorilor împotriva deciziei Tribunalul Bucureşti potrivit căreia Alexandru Găină era cercetat sub control judiciar pentru omor calificat.

Potrivit Mediafax, care citează surse judiciare, Alexandru Găină ar fi acţionat la comandă, în condiţiile unor împrumuturi pe care mai mulţi italieni le datorau celui decedat.

"Cel suspectat acum nu ar fi avut nicio răfuială personală cu victima, toate variantele duc către faptul că el ar fi acţionat la comandă", au declarat sursele respective.

Mihai Ionescu, patron a două firme, a fost împuşcat pe 15 iulie 1998, cu patru gloanţe, de aproape, în timp ce se întorcea acasă. Crima s-a petrecut în timp ce victima se afla în maşină, la volan, încercând să intre în curtea casei sale.

Miercuri dimineaţă, poliţiştii de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, au descins la locuinţa lui Alexandru Găină din Snagov, judeţul Ilfov, iar la finalul percheziţiei acesta a fost dus la sediul Poliţiei Capitalei pentru audieri.

Găină a fost de la începutul anilor 2000 şi până în prezent cercetat, judecat şi închis pentru fapte precum furt, viol, fals de identitate, fals intelectual, vătămare corporală şi fugă de la locul accidentului.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor