Fiul lui Soros vrea să-şi înfiinţeze propria firmă de familie

Miliardarul George Soros (FABRICE COFFRINI / AFP / Getty Images)
Tatiana Chiriac
03.04.2012

Unul dintre fiii miliardarului american George Soros îşi separă o parte a averii de Soros Fund Management, firmă care administrează activele familiei, pentru a o administra el însuşi, potrivit unor surse apropiate, citate de Reuters.

Jonathan Soros, care a renunţat în septembrie la implicarea în conducerea activităţilor de zi cu zi ale Soros Fund, intenţionează să angajeze cel puţin unul dintre oamenii de încredere ai tatălui său, au spus sursele.

Fiul lui Soros vrea să-şi înfiinţeze propriul birou de familie, deşi Soros Fund s-a transformat într-un astfel de vehicul de investiţii anul trecut, cu ajutorul lui David Kulsar, în prezent director de risc la Soros Fund, informează realitatea.net.

"Jonathan vrea să-şi administreze o parte a banilor, aşa că Soros Fund l-a ajutat", a declarat una din sursele citate.

Jonathan Soros a fost angajat la biroul unui judecător federal înainte de a se alătura fratelui său Robert în 2002, în supravegherea operaţiunilor fondului de investiţii al familiei. George Soros are cinci copii.

Nu există semne ale unui conflict între tată şi fiu, scrie Reuters, însă schimbarea vine după un an în care s-au înregistrat transformări importante şi pierderi mari la firma de investiţii cu active de 25 miliarde de dolari fondată de Soros.

Vara trecută, Soros Fund a anunţat că va înapoia investitorilor circa un miliard de dolari şi se va transforma într-un birou de familie. Schimbarea a permis firmei să evite termenul limită de 30 martie pentru înregistrarea la autorităţile din SUA ca administrator de investiţii.

Firma administrează în cea mai mare parte banii lui George Soros, ai familiei şi fundaţiei înfiinţate de acesta.

Schimbările au continuat cu revenirea în septembrie în firmă a lui Scott Bessent, un fost discipol al lui Soros, care a preluat supravegherea operaţiunilor de la cei doi fii ai miliardarului, Jonathan şi Robert.

De asemenea, 2011 a fost un an dificil din punct de vedere financiar pentru Soros Fund. Principalul vehicul de investiţii, Quantum Fund, a pierdut circa 15% din valoare, au precizat două surse. În acelaşi an, fondurile de hedging au scăzut în medie cu 5%.

Soros a devenit foarte cunoscut după ce a făcut într-o singură zi un profit record de un miliard de dolari mizând împotriva lirei sterline în 1992.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor