"Fiinţele umane provin din Coreea" şi alte mituri comuniste

Dinastia Kim din Coreea de Nord este cunoscută pentru gradul comic în care totalitarismul a modelat declaraţiile oficiale şi înregistrările publice. Un grup de studenţi chinezi care au călătorit acolo pentru a studia limba coreeană, acum cinci ani, au povestit despre asta în interviurile recente cu mass-media chineză.
Bocitori nord-coreeeni reacţionând la trecerea dricului care îl purta pe dictatorul comunist Kim Jong Il, Phenian, 28 decembrie 2012 (Kyodo News / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
30.01.2012

Dinastia Kim din Coreea de Nord este cunoscută pentru gradul comic în care totalitarismul a modelat declaraţiile oficiale şi înregistrările publice. Un grup de studenţi chinezi care au călătorit acolo pentru a studia limba coreeană, acum cinci ani, au povestit despre asta în interviurile recente cu mass-media chineză.

Bai Xiaoyi, un absolvent de la Catedra de limbă coreeană de la Universitatea din Beijing, a fost unul dintre ei. Ea a povestit despre activităţile sale şcolare din Coreea de Nord, pentru cotidianul Metropolis Chutian, pe 17 ianuarie.

Conform declaraţiei sale, colega ei coreeană de cameră, Ji Xuejing, i-a povestit odată emoţionată despre un "vis fericit", atunci când s-a trezit într-o dimineaţă. Ji a spus că "marele lor lider," Generalul Kim, a sfătuit-o într-un vis şi că vor depăşi dificultăţile din cercetarea sa de laborator.

"Sentimentul este asemănător cu a vedea lumină într-o noapte întunecată!", a spus Ji.

Bai a fost luată prin surprindere de entuziasmul lui Ji; tatăl lui Ji era om de ştiinţă, iar Ji era implicată în cercetare fizică nucleară. La câteva luni după acest incident, în octombrie 2006, Coreea de Nord a efectuat primul test nuclear.

Există două universităţi din Coreea de Nord care primesc studenţi chinezi, Universitatea Kim Ir Sen şi Universitatea Kim Hyong Jik. Kim Hyong Jik este numele tatălui lui Kim Ir Sen. Universităţile aranjează ca studenţi coreeni să fie colegi de cameră cu studenţii chinezi din străinătate.

Zhao Song (pseudonim) a fost un student al Departamentului de Limbă coreeană dintr-un colegiu din Beijing. El a studiat în Coreea de Nord între aprilie-octombrie 2011.

"Colegii mei coreeni de cameră nu erau oameni simpli. Cei mai mulţi dintre ei proveneau din familii "ale nomenclaturii comuniste"," a spus Zhao.

Mulţi studenţi chinezi din străinătate vorbesc doar despre probleme de limbă cu colegi lor de cameră, dar Zhao a încercat de multe ori să exploreze li alte subiecte, cum ar fi punctele lor de vedere faţă de lumea exterioară. Dar colegii lui coreeni au evitat astfel de discuţii.

Felul în care au evitat astfel de discuţii "a fost amuzant", îşi aminteşte el. "De multe ori ei au spus că au vrut să sune în afară, dar nu au primit răspuns."

În amintirile studenţilor chinezi, cei mai mulţi colegi de cameră nord-coreeni erau mândri, încrezători şi politicoşi. Zhao a spus că colegii lui au povestit de multe ori cu mândrie că mulţumită marelui lor lider, generalul Kim, poporul coreean putea trăi o viaţă fericită.

Studenţii nord-coreeni credeau că liderul lor a creat fiecare fericire din Coreea de Nord. Iar atunci când ceva nu se potrivea planului, cum ar fi o lipsă de bunuri, studenţii coreeni susţineau solemn în faţa colegilor lor din China că asta era din cauza "răului cauzat de imperialismul american."

Bai şi-a amintit că în cărţile lor de istorie era scris că "Omenirea îşi are originea în Peninsula Coreeană."

Lecţiile despre "naşterea Conducătorului Suprem" susţin că fenomene supranormale au avut loc înainte de naşterea lui Kim Il Sen.

Pe când Zhao studia în Coreea de Nord, un student chinez de la Universitatea Hyong Kim Jik a fotografiat o bătrână zdrenţăroasă în piaţă. El a fost imediat arestat de un poliţist, iar aparatul său de fotografiat a fost confiscat. Studentul a fost eliberat numai după ce ambasada chineză a intervenit.

Grupul de studenţi chinezi a revenit în Beijing pe 19 octombrie 2011. Două luni mai târziu, liderul nord-coreean Kim Jong Il a murit.

După moartea lui Kim Jong Il, agenţia coreeană de ştiri (KCNA) a raportat pe 16 ianuarie, că "O ursoaică şi doi pui, care trebuiau să fie în hibernare, au ieşit din pădure. Ei au strigat cu tristeţe pe drumul pe care Kim Jong II îl străbătea adesea."

Articolul KCNA continuă: "O pasăre a îngheţat pe ramurile din apropierea locului unde Kim Jong II a făcut fotografii împreună cu ghizii săi, atunci când a inspectat acea zonă."

chinareports@epochtimes.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor