FIFA. Cupa Mondială din 2022 va avea 32 de echipe participante, şi nu 48 cu îşi dorea Gianni Infantino

Forul internaţional a renunţat la ideea creşterii numărului de echipe, de la 32 la 48, la turneul final din 2022, acesta decizie fiind luată în urma blocadei impuse Qatarului - gazda competiţiei, de către ţările vecine.
(Captură Foto)

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA), care anunţase la finalul anului trecut prin preşedintele acestuia - elveţianul Gianni Infantino, posibilitatea organizării unei Cupe Mondiale cu 48 de echipe din anul 2022, a luat într-un final decizia de a amâna acest proiect, urmând ca schimbarea să aibă loc probabil cu ediţia din 2026.

Qatarul obţinuse în 2010 dreptul de a găzdui turneul final din 2022 pentru 32 de echipe, iar creşterea numărului participantelor presupunea ca aceasta să coopereze cu alte ţări învecinate, cu care din păcate nu se află însă în relaţii diplomatice şi comerciale bune, motivul fiind că autorităţile de la Doha finanţează terorismul.

"FIFA şi Qatarul au explorat împreună toate posibilităţile pentru creşterea numărului de echipe de la 32 la 48, implicând ţările vecine. În urma unui proces aprofundat de consultări, s-a ajuns la concluzia că, în circumstanţele actuale, o asemenea propunere nu poate fi pusă în practică. Implicarea acestor ţări în organizarea turneului împreună cu Qatarul implica ridicarea acestei blocade şi, în special, ridicarea restricţiilor asupra mişcărilor de persoane şi de bunuri", a scris forul fotbalistic mondial într-un comunicat.

Realizarea acestui proiect ar fi adus un profit în plus de aproape 400 milioane de dolari, proveniţi din drepturile de televizare, drepturile de marketing, respectiv vânzarea de bilete.

Cupa Mondială din 2026 - organizată în comun de Statele Unite, Canada şi Mexic, potrivit deciziei adoptate de FIFA în ianuarie 2017, va implica o creştere de la 64 la 80 de meciuri la turneul final.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport