Ficatul: Generalul altruist

Dacă vă împovăraţi ficatul cu prea multe toxine, în cele din urmă nu va fi în măsură să aibă grijă de dvs aşa cum a fost conceput
Dacă vă împovăraţi ficatul cu prea multe toxine, în cele din urmă nu va fi în măsură să aibă grijă de dvs aşa cum a fost conceput (VOLODYMYR GRINKO / Photos.com)

Ficatul este ca un personaj eroic care lucrează neobosit pentru a ne menţine corpul curat de poluanţi şi toxine. Dacă este suprasolicitat sau bolnav, atunci vă veţi simţi obosit şi iritat, ca un şofer blocat în trafic şi a cărui furie poate exploda în orice moment.

Ficatul, situat în partea dreaptă în spatele coastelor, are nevoie de multă dragoste şi grijă, pentru că fără un ficat sănătos, vă veţi simţi rău – nu veţi putea suporta mirosurile puternice şi veţi fi uşor afectat de furie sau frustrare. Vă veţi simţi obosit, capricios şi încordat. Aţi putea suferi de ochi uscaţi, balonare, alergii şi oboseală.

Aşa cum există inundaţii şi blocaje pe pământ, la fel există inundaţii şi blocaje în corpul dumneavoastră, pe care oamenii de ştiinţă din China antică l-au considerat o miniatură a universului.

Dacă vă împovăraţi apărătorul dvs. cu prea multe toxine, cum ar fi pesticide, medicamente, creme de îngrijire a pielii şi substanţe produse de corp, cum ar fi estrogenul şi colesterol, în cele din urmă ficatul nu va mai putea să aibă grijă de dvs aşa cum a fost conceput s-o facă.

Cum funcţionează

Substanţele potenţial toxice se adună la uşa ficatului şi aşteaptă să fie schimbate suficient pentru a fi tolerabile.

Odată schimbată, substanţa acum mai puţin toxică va porni pe unul dintre cele cinci canale. Într-unul dintre aceste canale, ea va fi schimbată din nou, de data aceasta suficient pentru a fi eliberată înapoi în fluxul sanguin.

Din păcate, la fel ca atunci când este produs prea mult gunoi şi depozitele de deşeuri nu mai fac faţă, în cazul în care corpul dvs este prea intoxicat, lucrurile se vor aduna într-unul sau în toate cele cinci canale şi vor provoca un blocaj la nivelul ficatului.

Dacă se întâmplă acest lucru, substanţa toxică va fi excretată în sânge fără a fi schimbată într-o substanţă non-toxică, putând determina boli grave cum ar fi cancerul.

Ce puteţi face

În primul rând, este important să vă analizaţi cu sinceritate stilul de viaţă şi dieta.

Ce alimente consumaţi şi care v-ar putea încărca ficatul? Alimentele procesate şi carnea ce provine de la animale care nu sunt crescute ecologic, alimentele asezonate cu arome artificiale, zahărul şi alcoolul afectează toate ficatul.

Cât de multe medicamente luaţi? Există posibilitatea de a înlocui soluţiile care recurg la medicamente, cum ar fi analgezice şi statine, cu soluţii naturale, cum ar fi acupunctura, terapia fizică şi un regim alimentar adecvat?

Ce creme utilizaţi? Deşi nu ingerăm crema, ea este absorbită în sânge prin piele, iar toxinele din cremă vor fi trimise spre ficat.

Ficatul poate deveni mai sănătos şi mai bun la detoxifiere prin consumul de alimente sănătoase. Ficatul este asociat cu culoarea verde şi cu gustul acru, deci consumaţi o mulţime de legume cu frunze verzi, cum ar fi varza şi broccoli. Asezonaţi-le cu puţină lămâie.

De asemenea, acizii graşi esenţiali sunt minunaţi pentru ficat. Acizii graşi din legume care sunt buni pentru ficat provin din avocado, nuci, seminţe şi nucă de cocos.

Când este sănătos, ficatul se aseamănă cu un general puternic şi răbdător, pregătit să facă faţă oricărei provocări pentru a vă proteja în mod altruist. Atunci când este sănătos, vă veţi simţi şi dvs răbdător şi altruist.

Aveţi grijă de el.

Tysan lerner este antrenoare de fitness şi specialistă în a crea o stare de bine. Ea este o specialistă care ajută oamenii să piardă în greutate fără a se înfometa sau a petrece ore în sala de gimnastică. Site-ul ei este www.lavendermamas.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură