Festivalul luminilor de sărbători din Japonia (galerie foto)

Festivalul luminilor de sărbători din Japonia
Festivalul luminilor de sărbători din Japonia (Google.com)

Japonia iarna este fascinantă! Totul datorită miilor de lumini, decoraţiuni, petreceri, tradiţiilor de Anul Nou, jocurilor pe zăpadă şi altor mii şi mii de evenimente exotice.

În timpul sărbătorilor de iarnă, cei care aleg să viziteze Ţara Soarelui - aşa cum mai este numită Japonia - vor fi surprinşi să găsească obiceiuri şi festivaluri în stil occidental. În special marile oraşe, cum ar fi Tokyo, sunt pline de inimaginabile decoraţiuni şi dulciuri, toate fiind însoţite de muzică.

Dar japonezii celebrează în mod real iarna de Anul Nou, atunci când familiile se adună împreună şi sărbătoresc eterna renaştere a naturii, conform ritualurilor străvechi care prezic pace şi prosperitate.

În aceste zile ale festivalului, turiştii pot face o vizită la temple, unde localnicii, de multe ori îmbrăcaţi în costume tradiţionale, vin să lase ofrande zeilor. Totodată, în Tokyo, pe 2 ianuarie se poate, în mod excepţional, intra în curtea Palatului Imperial pentru a participa la apariţiile publice ale împăratului şi a membrilor familiei sale, care, în anumite momente de la un balcon protejat de un geam, ies pentru a saluta mulţimea.

Din luna decembrie până în luna martie, protagoniste absolute ale iernii japoneze sunt decoraţiile de lumini şi felinare, care iluminează toate colţurile ţării, de la oraşe la sate.

De exemplu, în Tokyo, celebra stradă Keyakizaka se luminează în alb şi albastru, în timp ce malurile râului Megurogawa sunt iluminate de mii de lumini roşii, în onoarea frunzelor de cireşi în floare. În perioada decembrie - martie, în oraşul Kyoto, străzile vechi sunt iluminate pentru ''Hanatoro" (în japoneză: strada florilor şi luminilor) cu mii de felinare, jocuri de lumini şi flori, creând o atmosferă incredibilă.

De mare farmec, de asemenea, sunt instalaţiile şi efectele de lumini ale grădinii botanice Nabano No Sato din Kuwana, făcute din milioane de LED-uri, care reprezintă figuri, peisaje şi imagini de toate felurile. Acest spectacol de lumini poate fi văzut din luna noiembrie până în luna martie.

Pentru a vă bucura de frumuseţea luminilor festivalului Kobe Luminarie, festival care a luat naştere în onoarea victimelor cutremurului care a lovit oraşul în 1995, trebuie să ajungeţi în oraşul Kobe. Mai mult de 200.000 de lumini, decorate manual şi luminate cu energie activată cu biomase - donate de către guvernul italian şi create de artistul italian Valerio Festi împreună cu colegul său japonez Hirokazu Imaoka - sunt gata să vă facă să simţiţi magia acestei ţări unice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură