Federaţia Elenă de Afaceri din Atena, ţinta unui atac cu bombă. Nu au fost raportaţi răniţi

O bombă detonată în centrul Atenei s-a soldat cu anumite pagube, fără a se înregistra răniţi. Poliţia a evacuat zona înaintea exploziei, după ce mass media locală a primit avertizări anonime.
Poliţia investighează scena unei explozii în faţa clădirii Federaţiei Elene de Afaceri din Atena, 24 noiembrie 2015.
Poliţia investighează scena unei explozii în faţa clădirii Federaţiei Elene de Afaceri din Atena, 24 noiembrie 2015. (Captură Foto)

Bomba a explodat marţi dimineaţa, în jurul orei 3.30 (1.30 GMT), în faţa clădirii Federaţiei Elene de Afaceri din centrul capitalei greceşti, au declarat oficiali ai poliţiei.

Partea din faţă a clădirii a fost afectată dar nimeni nu a fost rănit, a raportat Athens-Macedonian News Agency.

Dispozitivul exploziv, ascuns într-un rucsac, a fost declanşat de un cronometru.

Zona din apropierea Pieţei Syntagma din Atena, unde a avut loc explozia, fusese deja izolată de forţele de poliţie după ce două ziare au primit avertizări telefonice anonime în privinţa bombei cu aproximativ 30 de minute înaintea incidentului, a declarat un oficial din poliţie cu condiţia anonimatului.

Echipele de intervenţie au examinat scena exploziei, care este localizată în imediata apropiere a clădirii Parlamentului.

Grecia are o lungă istorie de violenţă politică, iar băncile, politicienii, jurnaliştii şi oamenii de afaceri au fost cele mai comune ţinte ale atacurilor, ce sunt desfăşurate în mare parte de anarhişti militanţi şi grupuri de extremă stânga, susţine Deutsche Welle.

Numărul atacurilor a crescut începând cu 2010, când Grecia a introdus pentru prima dată măsurile dure de austeritate în schimbul pachetelor internaţionale de salvare financiară.

Explozia de marţi este primul astfel de atac de când premierul de stânga Alexis Tsipras a sosit la putere în luna ianuarie, promiţând că va scăpa ţara de acele măsuri de austeritate.

Totuşi, în luna iulie, Atena a căzut de acord în privinţa unui al treilea program de salvare financiară, care impune Greciei un număr suplimentar de reforme şi măsuri de austeritate.

În plus, incidentul din capitala elenă are loc la peste o săptămână după atacurile tragice din Paris, în care au murit 130 de persoane şi au fost rănite aproximativ 350.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe