Fâşia Gaza: Hamas zice "STOP" protestelor împotriva guvernului

(HAZEM BADER / AFP / Getty Images)

Mişcarea de Rezistenţă Islamică Hamas nu va permite niciun fel de protest împotriva guvernului său în Fâşia Gaza. Vestea a venit în ajunul unei manifestaţii planificată pentru 11 noiembrie.

"Nu va fi nicio manifestaţie la 11 noiembrie", a asigurat Islam Shawhan, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne responsabil de forţele de securitate ale Hamas, într-o declaraţie lansată pe site-ul web al guvernului din Gaza.

Purtătorul de cuvânt a declarat intenţia de a ieşi în stradă în acea zi "este parte a unui plan de a dezafecta rezistenţa (palestiniană) şi a aduce haos şi dezordine în Gaza".

Decizia mai multor grupuri de a organiza o demonstraţie a fost lansată prin reţelele sociale şi emailuri anonime. Faptul că data coincide cu aniversarea morţii liderului palestinian Yasser Arafat, fondatorul mişcării naţionaliste Fatah, face să se presupună că protestatarii ar putea fi adepţi ai acestui partid, interzis de către Hamas în Fâşia Gaza în 2007 şi în prezent aflat la putere în Iordania.

Shahwan a adăugat în spatele convocării protestelor există Autoritatea Naţională Palestiniană (Anp), guvernată de Fatah şi serviciul secret israelian, care doresc "submineze activitatea de rezistenţă" împotriva Israelului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe