Fără graţiere! Protest pe roţi la Parlament

Revoltaţi că senatorii jurişti au dat undă verde graţierii unor fapte de corupţie, cetăţenii vor înconjura astăzi Parlamentul, fie motorizat fie pe biciclete, pentru a-şi manifesta indignarea.
Protest
Protest (Mihuţ Savu/Epoch Times)

Decizia senatorilor PSD şi ALDE din Comisia Juridică de a vota, în pofida protestelor, pentru graţierea unor fapte de corupţie, a scos în Piaţa Victoriei din Bucureşti circa 2000 de oameni miercuri seara. Protestul de ieri va fi continuat astăzi de unul "pe roţi", în jurul Parlamentului în care Şerban Nicolae şi ai lui au dat undă verde graţierilor.

"Joi, 4 mai, ora 13:30, ne strângem la Parlament cu maşinile, motocicletele, bicicletele pe Calea 13 Septembrie, vis-a-vis de intrarea la Senat (Piaţa Constituţiei este ocupată)

La ora 14:00 plecăm într-un marş de 30 de minute în jurul Casei Poporului.

Vom mergem în coloană, cu 10 km pe oră, pe banda 1

Pe partea stângă a maşini, afişăm un mesaj, un banner care să fie vizibil pentru restul participanţilor la trafic care merg pe celelalte benzi de circulaţie.

Aşa, reuşim să ne facem vocea auzită de către parlamentarii care propun legi fără să le aducă în discuţie publică!!", scriu, pe Facebook, organizatorii evenimentului.

Reamintim că miercuri, Comisia juridică a Senatului a adoptat, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR), amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

La scurtă vreme după veste, cetăţenii s-au mobilizat pe Facebook, iar Piaţa Victoriei a răsunat iarăşi de scandările protestatarilor. Mai multe informaţii aici