EximBank a avut în perioada 2008-2011 un profit brut cumulat de circa 420 mil. lei

Epoch Times România
29.05.2012

EximBank a obţinut în perioada 2008-2011 un profit brut cumulat de circa 420 de milioane de lei, ceea ce arată că modelul actual de afaceri implementat este unul solid şi creează premisele pentru continuarea susţinerii mediului de afaceri românesc, a spus Ionuţ Costea, preşedintele EximBank.

Potrivit băncii, angajamentele de garantare ale EximBank s-au majorat de aproape 11 ori în această perioadă de criză, de la aproximativ 180 de milioane de lei în 2008 la peste 2 miliarde de lei la finele lunii aprilie a acestui an. Societăţile comerciale româneşti care au beneficiat de garanţiile EximBank au putut accesa de la băncile comerciale finanţări de peste 3 miliarde de lei.

”Evoluţia pozitivă a băncii este cu atât mai notabilă cu cât, în ultimii ani, a fost evident faptul că băncile străine şi-au reconsiderat expunerea în economia românească. Este important de punctat faptul că această creştere s-a realizat în contextul unei restructurări importante a activităţii, al scăderii timpilor de analiză, precum şi al extinderii ofertei de produse”, a menţionat Ionuţ Costea.

Preşedintele EximBank mai spune că, la înfiinţare, banca avea doar sediul central, 113 angajaţi şi capital social de 3 de milioane lei noi (30 miliarde lei vechi).

”Astăzi, după 20 de ani de activitate, EximBank numără nouă sucursale, trei agenţii, 348 de salariaţi, are un capital social de 800 de milioane de lei şi un portofoliu care cuprinde 40 de produse destinate exclusiv companiilor”, a punctat Ionuţ Costea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor