Executivul: Trebuie reluat consumul, iar majorarea salariilor bugetarilor va avea un impact direct

Pentru continuarea creşterii economice sustenabile este nevoie de o reluare a consumului, iar majorarea salariilor bugetarilor va avea impact direct asupra consumului, a sintetizat vineri purtătorul de cuvânt al Guvernului, discuţiile dintre premierul Ungureanu şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu.
Întrevederea premierului Mihai-Răzvan Ungureanu cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. (www.gov.ro)
Epoch Times România
09.03.2012

Pentru continuarea creşterii economice sustenabile este nevoie de o reluare a consumului, iar majorarea salariilor bugetarilor va avea impact direct asupra consumului, a sintetizat vineri purtătorul de cuvânt al Guvernului, discuţiile dintre premierul Ungureanu şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

„În actualul context intern şi internaţional, devine tot mai clar că pentru continuarea creşterii economice sustenabile este nevoie de o reluare a consumului. (...) Recuperarea salarială în sistemul public va avea impact direct asupra consumului, măsura de modificare a CAS-ului – care rămâne de luat în calcul şi de analizat – va avea efecte ulterioare pe această linie a reluării consumului”, a afirmat Dan Suciu, la finalul întâlnirii dintre cei doi oficiali.

Purtătorul de cuvânt al Guvernlui a precizat că, în cadrul întâlnirii, premierul Ungureanu şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu, cei doi oficiali au analizat măsurile de politică economică pe care Guvernul trebuie să le ia, pentru asigurarea unei creşteri economice sustenabile.

În context, Suciu a amintit că recuperarea salarială în sectorul public „este unul dintre obiectivele asumate în programul de guvernare”, dar şi că „în programul de guvernare prezentat acum o lună nu apărea nimic legat de CAS”.

„Discuţia (privind CAS-ul, n.r.) este lansată în acest moment, evident că se fac evaluările necesare. În schimb, în programul de guvernare apărea de la bun început evaluarea legată de recuperările salariale în condiţiile bugetare existente şi în condiţiile de sustenabilitate bugetară pe care ni le putem permite la momentul la care se va lua această decizie”, a continuat Suciu.

Întrebat dacă putem spune că proioritatea numărul unu a Guvernului este recuperarea bugetară, purtătorul de cuvânt a răspuns: „Prioritatea numărul unu a Guvernului este reluarea creşterii economice, iar pentru ca această creştere economică să poată fi reluată trebuie să apară creşterea consumului. De aici încolo sunt interpretările dumneavoastră”.

Dan Suciu a mai arătat că Guvernatorul Mugur Isărescu şi premierul Mihai Răzvan Ungureanu au convenit să aibă astfel de întâlniri periodic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor