EXCLUSIV: CDC recunoaşte că a transmis informaţii false despre monitorizarea vaccinului anti-Covid

(Getty Images)

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA recunoaşte că a furnizat informaţii false despre monitorizarea vaccinului anti-Covid, inclusiv faptul că a afirmat în mod inexact că a efectuat un anumit tip de analiză timp de un an înainte de a o face de fapt.

Informaţiile false au fost comunicate în răspunsuri la solicitările făcute în baza legii Freedom of Information Act (FOIA) privind rezultatele monitorizării şi după ce CDC a afirmat că vaccinurile anti-Covid sunt monitorizate „prin cele mai intense eforturi de monitorizare a siguranţei din istoria SUA”.

„CDC a revizuit mai multe cereri FOIA şi, ca urmare a acestei revizuiri, CDC emite corecţii pentru următoarele informaţii”, a declarat o purtătoare de cuvânt a instituţiei pentru The Epoch Times într-un e-mail.

Niciun angajat al CDC nu a furnizat intenţionat informaţii false şi niciunul dintre răspunsurile false nu a fost dat pentru a evita cerinţele de raportare ale FOIA, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Inflamaţia inimii

În luna iulie, The Epoch Times a înaintat o solicitare FOIA, sau o cerere de informaţii care nu au fost făcute publice, către CDC pentru a obţine toate rapoartele unei echipe care a fost formată pentru a studia inflamaţia cardiacă post-vaccinare. Studierea are loc prin analizarea rapoartelor trimise la Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), un sistem gestionat de CDC şi de Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

CDC nu numai că a spus că echipa nu a efectuat nicio abstracţie sau raport până în octombrie 2021, dar şi că „o asociere între miocardită şi vaccinarea cu vaccinuri anti-Covid cu ARNmesager nu era cunoscută la acel moment”.

Această afirmaţie a fost falsă.

Studiile clinice ale vaccinurilor anti-Covid de la Pfizer şi Moderna nu au detectat nici miocardită, nici pericardită, două tipuri de inflamaţii ale inimii. Dar până în aprilie 2021, armata americană trăgea un semnal de alarmă cu privire la inflamaţiile cardiace post-vaccinare, iar până în iunie 2021, CDC recunoştea public existenţa unei legături.

CDC a corectat anterior afirmaţia falsă, dar nu a spus dacă echipele sale au analizat vreodată rapoartele VAERS.

„În ceea ce priveşte abstractizarea miocarditei din rapoartele VAERS - acest proces a început în mai 2021 şi continuă până la această dată”, a declarat purtătoarea de cuvânt a CDC într-un e-mail.

CDC nu a publicat încă rezultatele analizelor.

Extragerea de date

CDC a promis în ianuarie 2021 că va efectua un tip specific de analiză de extragere a datelor din rapoartele VAERS, numit Proportional Reporting Ratio (PRR). Dar când Children's Health Defense, o organizaţie non-profit, a cerut rezultatele, CDC a spus că „niciun PRR nu a fost efectuat de CDC” şi că extragerea de date „este în afara domeniului de competenţă al agenţiei”.

Solicitat pentru clarificări, Dr. John Su, care conduce echipa VAERS a CDC, a declarat pentru The Epoch Times că instituţia a început să efectueze PRR-uri în februarie 2021, „şi continuă să facă acest lucru şi în prezent”.

Totuşi, CDC spune acum că atât răspunsul iniţial, cât şi declaraţia lui Su au fost false.

Agenţia nu a început să efectueze PRR-uri până la 25 martie 2022, a declarat purtătoarea de cuvânt a CDC. Agenţia a încetat să le mai efectueze la 31 iulie 2022.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a susţinut că agenţia a „interpretat greşit” atât Children's Health Defense, cât şi The Epoch Times.

Children's Health Defense a solicitat PRR-urile pe care CDC le-a efectuat de la 1 februarie 2021 până la 30 septembrie 2021. The Epoch Times a întrebat dacă răspunsul la această solicitare a fost corect.

Purtătoarea de cuvânt a declarat că CDC a considerat că „extragerea de date” se referea doar la extragerea de date Empirical Bayesian (EB), un tip diferit de analiză pe care FDA a promis că o va efectua în cazul datelor VAERS.

„Ideea că CDC nu şi-a dat seama că am întrebat despre PRR-uri, ci doar despre extragerea de date în general nu este pur şi simplu credibilă, deoarece cererea noastră FOIA a menţionat în mod specific PRR-urile, iar răspunsul lor a menţionat, de asemenea, că nu au făcut PRR-uri. Ei nu au spus 'extragere de date în general'”, a declarat Josh Guetzkow, lector senior la Universitatea Ebraică din Ierusalim, pentru The Epoch Times. Guetzkow a lucrat cu Children's Health Defense.

„De asemenea, nu există niciun motiv credibil pentru care au aşteptat până la 25 martie 2022 pentru a calcula PRR-urile, cu excepţia cazului în care a fost un răspuns la FOIA-ul nostru iniţial depus în decembrie 2021, care a fost respins la 25 martie 2022 - la scurt timp după ce spun că au început calculele. Aceasta înseamnă că CDC, timp de mai bine de un an după ce a început campania de vaccinare, nu a analizat datele VAERS pentru semnale de avertizare timpurii privind siguranţa – ceea ce este un eşec semnificativ”, a adăugat el.

Totodată, CDC nu a făcut publice rezultatele PRR-urilor.

„Rezultatele PRR-urilor au fost, în general, în concordanţă cu extragerea datelor EB, fără a dezvălui semnale de siguranţă neaşteptate suplimentare. Având în vedere că este o tehnică de extragere a datelor mai robustă, CDC va continua să se bazeze pe extragerea datelor EB în acest moment”, a mai transmis purtătoarea de cuvânt a agenţiei.

FDA a declarat pentru The Epoch Times că a efectuat extragere de date de tip EB, dar agenţia a refuzat să împărtăşească rezultatele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură