Evaluarea Naţională: Primele rezultate - peste 82% dintre elevii bucureşteni au medie peste 5

(photos.com)

Vineri, până la ora 16.00, s-au afişat primele rezultate la Evaluarea Naţională, contestaţiile putând fi depuse de absolvenţii de clasa a VIII-a până la ora 20.00. Peste 82% dintre elevii bucureşteni au obţinut medii peste 5 la Evaluarea Naţională. Anul trecut, proporţia celor care au obţinut peste 5 a fost de 86,9%.

La proba de limba română au participat 9.614 de elevi din Capitală, dintre care 83,02% au luat notă peste 5, a anunţat inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

La matematică, din totalul de 9.754 de elevi care au dat proba, minimum 5 au luat 84,22%.

La limba maternă au participat 136 de elevi, ponderea notelor peste 5 fiind de 94,44%.

Un număr de 1.967 de elevi au luat note mai mici de 5 la limba română, 8 la limba maternă şi 1.828 la matematică.

Potrivit ISMB, 1.996 de elevi au obţinut medii sub 5.

La Evaluarea Naţională au participat, în total, 11.650 de elevi din Capitală, dintre care doi au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă.

Contestaţiile la Evaluarea Naţională vor fi soluţionate până la data de 30 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie.

Elevii pot solicita comisiei de organizare a Evaluării Naţionale să-şi vadă lucrările numai după afişarea rezultatelor finale. "Vizualizarea lucrării nu poate conduce la reevaluarea sau modificarea notelor acordate candidatului respectiv", potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului.

Vizualizarea lucrării nu poate conduce la reevaluarea sau modificarea notelor acordate candidatului respectiv

Din acest an, la calcularea mediei de admitere în liceu, media de la Evaluarea Naţională reprezintă 75 la sută, faţă de 50 la sută, în anii trecuţi.

Repartizarea computerizată a elevilor în licee va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere se pot înscrie atât candidaţii din seria curentă, cât şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014-2015.

În perioada 4-8 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, fiind verificate, totodată, şi fişele editate de calculator, pentru corectarea eventualelor greşeli.

În 15 iulie, după ce baza de date va fi verificată de Comisia Naţională de Admitere, se va face repartizarea computerizată a absolvenţilor înscrişi în prima etapă. Listele cu candidaţi vor fi afişate în 16 iulie la şcolile în care elevii au învăţat şi la liceele la care au fost repartizaţi, iar până în 25 iulie pot fi depuse dosarele de înscriere.

În perioada 16-31 iulie va fi a doua etapă de admitere. Între 16-21 iulie vor fi completate fişele de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi de cei care au rămas nerepartizaţi. Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc în 24 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în perioada 24-25 iulie.

În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în zilele de 4 şi 5 septembrie pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, cei care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, cei care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau cei care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne