Europarlamentarul Renate Weber părăseşte Partidul Popular European pentru a reveni la ALDE

Renate Weber
Renate Weber (NORBERTO DUARTE / AFP / Getty Images)

Europarlamentarul PNL Renate Weber a decis să părăsească Partidul Popular European pentru a reveni la liberalii din ALDE, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Preşedinţie din Parlamentul European (PE).

"La şedinţa plenară din 24 noiembrie 2014, Parlamentul European va lua act de faptul că doamna Renate Weber părăseşte Grupul PPE şi aderă la Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE)", se arată în comunicatul citat de Mediafax.

Europarlamentarul Weber şi-a anunţat decizia de a reveni la ALDE imediat după victoria în alegerile prezidenţiale a lui Klaus Iohannis.

Potrivit Hotnews, Renate Weber i-a trimis preşedintelui grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, Manfred Weber, o scrisoare în care îşi anunţa ieşirea din grupul PPE şi revenirea în grupul liberalilor (ALDE). În scrisoarea consultată de sursa citată, Weber afirmă că este foarte fericită după victoria lui Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale, candidat pe care l-a susţinut în timpul campaniei, însă odată încheiată campania şi câştigate alegerile, a decis să revină în grupul ALDE.

Reamintim că în mai 2014 conducerea PNL a votat trecerea formaţiunii de la ALDE la PPE. Pe 4 iunie, europarlamentarii liberali au fost acceptaţi în Grupul PPE din Parlamentul European iar din 11 septembrie, PNL a devenit şi membru al PPE.

Renate Weber declara în acea perioadă, că trecerea de la grupul ALDE la cel al PPE nu a fost uşoară, afirmând că ea se simte "foarte liberală".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne