Europarlamentare în Vrancea: Consilier PSD, acuzat că a distrus bannere PNL

Sigla PNL
Sigla PNL (Epoch Times România)

Lupta electorală înaintea alegerilor europarlamentare s-a manifestat în judeţul Vrancea prin distrugerea mai multor bannere şi afişe electorale cu însemne PNL. În comunele Păuneşti şi Moviliţa un grup de tineri care circulau cu două autoturisme au vandalizat materialele PNL, aceste imagini fiind surprinse pe camerele de luat vederi.

Primarul din comuna Moviliţa a pus la dispoziţia Poliţiei imaginile de pe camerele de supraveghere.

După verificarea înregistrărilor, Nini Săpunaru, liderul liberalilor din Vrancea, pretinde că una dintre maşini este a consilierului municipal PSD Focşani, Ionuţ Merşoiu. Însă acesta nu recunoaşte că ar fi participat la o astfel de acţiune.

„O maşină a consilierului local municipal Focşani Ionuţ Merşoiu, numărul de maşină este de la dânsul, acum poliţia este şi în verificare să vadă dacă recunoaşte figura în poze. Maşina respectivă însoţită cu un alt număr de Vaslui au oprit şi au tăiat cu o cange făcută cu un cater, au tăiat bannerele. De asemenea, în aceeaşi noapte, ne-au tăiat 50 de direcţionale. Am făcut sesizare la poliţie”, a afirmat preşedintele PNL Vrancea, Nini Săpunaru.

Pe de altă parte, consilierul municipal PSD susţine că nu ştie nimic despre această situaţie: „Eu am fost acasă, nu cunosc nimic. Maşina mea a fost în parcare, nu ştiu nimic. Eu la ora aia chiar dormeam”, a spus Ionuţ Merşoiu.

Alegeri europarlamentare

Pe 25 mai au loc alegerile pentru Parlamentul European. Cele 15 partide şi alianţe politice sau electorale, precum şi cei 8 candidaţi independenţi care participă la alegerile europarlamentare sunt în campanie electorală până la data de 25 mai, urmând să fie aleşi cei 32 de reprezentanţi ai României în PE.

Primarii au stabilit locuri speciale pentru afişajul electoral, în care au fost amplasate panouri electorale. Distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a platformelor-program afişate sau a oricăror altor afişe ori anunţuri de propagandă electorală tipărite sunt interzise. Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne