Europa se confruntă cu tarife de transport record pentru gazele naturale lichefiate şi rămâne fără capacitate de stocare

.
. (Youtube - captură ecran)

Lipsa de nave este cea mai recentă provocare pentru cumpărătorii de gaze naturale lichefiate (GNL) în această iarnă, în condiţiile în care Europa se pregăteşte pentru un sezon fără livrări de energie din Rusia, iar tarifele de transport maritim ating cote record, potrivit unui raport Bloomberg.

Ţările europene plătesc, de fapt, pentru a păstra navele încărcate cu GNL în apropiere, deoarece instalaţiile de depozitare de pe uscat sunt epuizate. Lupta pentru a închiria flote de nave pentru a transporta GNL a stârnit temeri că mulţi cumpărători nu vor avea suficiente nave capabile să transporte combustibilul de la exportatori.

Cererea de GNL în Europa a crescut cu 65% în primele opt luni ale anului 2022, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, a declarat Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE) în raportul său privind piaţa gazelor din al treilea trimestru, publicat la 3 octombrie.

În prezent, se caută transporturi de GNL de la furnizori precum Statele Unite, Nigeria şi Qatar.

Europa concurează pentru livrările de GNL

În iunie, UE a importat pentru prima dată în istoria sa mai mult gaz din Statele Unite decât din Rusia, după ce Moscova şi-a redus exporturile către Europa în urma sancţiunilor, potrivit OilPrice.com.

Până la 70% din totalul exporturilor de gaze naturale din SUA au fost trimise în Europa în septembrie, faţă de 63% în august, potrivit Reuters.

Între timp, naţiunile din Asia de Nord-Est şi America de Sud încep, de asemenea, să închirieze nave care transportă GNL în vederea pregătirii pentru iarnă, adăugând o presiune suplimentară.

Statele din New England, care depind de importurile de GNL pentru iarnă pentru a suplimenta aprovizionarea cu energie, sunt forţate să concureze cu cumpărătorii europeni, potrivit Seeking Alpha.

Costul de navlosire a unei nave care transportă GNL în Oceanul Atlantic a crescut la 397.500 de dolari pe zi pe 11 octombrie, a raportat Bloomberg. Noul record pentru tarifele de transport de GNL în Atlantic a depăşit recordul anterior de 374.000 USD pe zi, stabilit pe 3 octombrie.

Aceasta reprezintă o creştere de peste 306.500 USD pe zi, sau 337%, comparativ cu tariful de transport maritim din 2021, de 91.000 USD pe zi, şi o creştere de 500% de la începutul anului 2022, potrivit Spark Commodities.

Evaluatorul preţurilor de transport maritim de GNL a declarat că acest lucru a depăşit recordul istoric de anul trecut din Oceanul Pacific, în timpul vârfului crizei lanţului de aprovizionare.

Este de aşteptat ca tarifele să crească pe măsură ce comercianţii şi companiile de utilităţi procedează la acumularea mai multor gaze naturale, ceea ce reprezintă un obstacol pentru cumpărători în această iarnă.

Un deficit de transport maritim la nivel mondial

Cursa pentru a cumpăra GNL - şi pentru a închiria nave pentru a-l transporta - ar putea crea următoarea mare penurie pe piaţa energiei, spun analiştii şi comercianţii.

Exportatorii de GNL din Asia vând în prezent gazul direct din porturile lor, în loc să se ofere să transporte combustibilul pe cale maritimă, din cauza lipsei de transport maritim.

Cumpărătorii care nu au posibilitatea de a transporta GNL sunt nevoiţi să plătească tarife extrem de ridicate pentru a transporta combustibilul sau, în anumite cazuri, nu reuşesc să găsească deloc nave.

Au mai rămas puţine nave de închiriat până la sfârşitul anului, iar cele care sunt încă disponibile practică tarife astronomice, potrivit comercianţilor de GNL.

"Odată ce ai o utilizare completă, nu există nimic care să împiedice ca tarifele să ajungă la orice nivel, decât dacă transportul de marfă devine atât de mult din total încât îl ucide. Nu există cu adevărat un plafon până când transportul de marfă devine foarte, foarte mare", a declarat Mikael Skov, directorul general al Hafnia Tankers, la Forumul maritim Capital Link din New York, potrivit American Shipper.

Traderii raportează că marii producători de energie, care de obicei îşi închiriază navele altor cumpărători, sunt reticenţi în a face acest lucru în acest trimestru, deoarece se tem să nu fie prinşi fără nave pe măsură ce se apropie iarna.

Cererea de nave la nivel global va duce la creşterea tarifelor de transport, iar comercianţii spun că tarifele mai au încă loc să urce.