Este uşor să ai un păr sănătos
În drumul tău spre farmacie în căutarea şamponului potrivit începi să cauţi prin toate rafturile cu şampoane. Vezi o grămadă de etichete colorate care îţi promit mai mult volum, păr mai puţin uscat, mai multă strălucire şi o listă întreagă de beneficii.
Sună perfect, nu-i aşa? Totul este perfect până când începi să citeşti lista ingredientelor şi descoperi faptul că şampoanele sunt pline de chimicale toxice care pot duce la un păr uscat şi fragil.
Ingrediente chimice ce trebuie evitate, sodium lauryl sulfate(SLS), ammonium lauryl sulfate(ALS) şi ammonium xylene sulfonate(AXS).
Este foarte simplu să alegi un şampon şi gata, dar este esenţial să găseşti unul care va menţine părul pe cât se poate de sănătos. Şamponul natural menţine părul moale şi strălucitor.
Poate că nu te-ai gândit să îţi faci şamponul acasă, este chiar simplu. Poţi controla ingredientele şi cel mai important, tu alegi mirosul.
Dacă ai părul uscat, alege ingrediente ca avocado sau floare de portocală pentru hidratare optimă. Dacă vrei să ai un păr moale adaugă ulei de măsline sau scoarţă de cireşe.
Este uşor să elimini mătreaţa, include oţet sau mentă în şampon.
Ai părul normal? Nicio problemă, adaugă păpădie sau trifoi. Adăugând salvie, busuioc sau urzici ajută la creşterea părului şi păstrarea lui lung şi strălucitor.
Prepararea şamponului este simplă, poţi schimba/combina ingredientele în funcţie de necesităţi. Fii creativă, prepară un şampon care miroase superb.
Aceasta este reţeta. Foloseşte următoarele ingrediente:
2 linguri de săpun lichid Castile(un săpun preparat din ulei de măsline din regiunea Castile, Spania)
240 ml apă
57 grame de plante proaspete sau 2 linguri de plante uscate
1 linguriţă de ulei de caise sau migdale
2 picături de ulei esenţial de lavandă sau mentă.
Pasul 1
Fierbe apa, până fierbe pune plantele într-un vas curat de sticlă. Adaugă apa fiartă uşor peste plante. Acoperă vasul timp de 10-20 minute. După 10-20 minute strecoară apa în alt vas de sticlă.
Pasul 2
Adaugă săpunul Castile şi uleiul de migdale sau caise în bolul cu apă. Amestecă bine ingredientele. După ce ingredientele sunt bine amestecate adaugă uleiul esenţial şi continuă să amesteci bine.
Asta e tot!
Depozitează-l într-un recipient de sticlă sau plastic. Foloseşte-l ca orice alt şampon.
Şamponul de casă este magnific. Nu doar prin faptul că vei economisi bani, dar cel mai important este că îţi protejează părul.
Fii creativă şi experimentează, foloseşte alte plante şi uleiuri esenţiale.
Dacă nu ai timp să îţi faci singură şamponul, există şi în farmacii şampoane naturale.
Vei fi bucuroasă să ştii că părul tău este sănătos şi curăţat cu ingrediente naturale de un şampon preparat de tine.
The Epoch Times publică în 35 ţări şi 19 limbi. Abonaţi-vă la newsletter-ur nostru.