Episcopia Huşilor vizitată de DNA

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Episcopia Huşilor a fost vizitată în ultimele zile ale anului 2014 nu doar de colindători ci şi de procurorii DNA. Potrivit vremeanoua.ro, care citează surse din interior, ancheta vizează traficul de influenţă şi primirea de mită şi alte foloase necuvenite, de care s-ar face vinovat PS Corneliu, episcopul Huşilor.

Conform sursei citate, ancheta are la bază şi o serie de date conţinute într-o scrisoare ajunsă la organele de anchetă (remisă şi redacţiei vremea nouă), în care sunt descrise mai multe afaceri desfăşurate la Eparhia Huşilor, de care episcopul Corneliu nu ar fi străin.

Una din respectivele afaceri vizează modul în care terenurile Eparhiei ar fi fost concesionate unei firme străine care va monta eoliene în judeţ şi care ar fi dat în jur de 10.000 de euro mită către Episcopul Corneliu, pentru a le facilita accesul pe aceste terenuri. "Alte informaţii vorbesc de o taxă de 50.000 de euro ajunsă la episcop!", scrie publicaţia citată.

"De la unii colegi preoţi am aflat că, în anul 2009, episcopul Corneliu i-a obligat să concesioneze anumite terenuri unei firme italiene, pentru instalarea de eoliene, cu fonduri europene. Asta, fără acordul adunărilor şi consiliilor parohiale, aşa cum precizează statutul BOR, iar banii i-a luat tot Episcopia Huşilor. Sunt anumite suprafeţe de teren comasate, de care dispune Episcopia”, se arată în scrisoarea primită de vremeanoua.ro.

De asemenea, investigaţia ar viza o afacere de acum patru ani, când parohiile din Episcopia Huşilor ar fi fost obligate de Episcopul Corneliu să contribuie cu suma de 600 lei fiecare pentru a cumpăra un microbuz de transport persoane, pentru scopuri misionare. Potrivit vremeanouă, preoţii se plâng că au predat banii ceruţi la casieria Protopopiatului Fâlciu însă nu au primit chitanţă iar 4 ani mai târziu, microbuzul nu a fost încă achiziţionat. Un număr de 300 de parohii au contribuit cu câte 600 de lei.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne