Robert Negoiţă, rege neîncoronat al plagiatorilor. "Nimic din conţinutul în baza căruia a devenit doctor nu-i aparţine"

După ce şi-a luat bacalaureatul la 31 de ani, Negoiţă a reuşit, 9 ani mai târziu, să devină doctor, în baza unei lucrări din care nu-i aparţine nici măcar o silabă, susţine jurnalista Emilia Şercan.
Robert Negoiţă
Robert Negoiţă (Epoch Times România)

Cunoscutul - şi totodată controversatul - primar Robert Negoiţă, aspirant la un nou mandat în fruntea sectorului 3, şi-a plagiat teza de doctorat de la primul, până la ultimul cuvânt. Un plagiat total, complet, susţine jurnalista Emilia Şercan, autoare a unor investigaţii incendiare despre plagiatele politicienilor.

"Robert Negoiţă a terminat Liceul la 31 de ani. La 40 de ani era deja doctor. Cu o teză plagiată de la primul, până la ultimul cuvânt. Un plagiat total, complet, exhaustiv.

M-a şocat să văd că nimic din conţinutul în baza căruia a devenit doctor nu-i aparţine. Nici măcar o silabă. Iar nişte domni profesori nu au sesizat că Negoiţă a plagiat şi i-au dat titlul de doctor.

Negoiţă l-a plagiat pe fostul rector al Academiei de Poliţie, Costică Voicu. Problema e următoarea: Costică Voicu a fost referent în comisia care i-a dat titlul lui Negoiţă, iar Voicu, ca să vezi, nu a sesizat că a fost plagiat. Nici nu e de mirare, pentru că şi Voicu este un plagiator. O să vedeţi despre ce este vorba în anchetă. Ştiţi ce mi-a declarat Costică Voicu când i-am zis că Negoiţă l-a plagiat? "Foarte bine! Mă şi bucur." Ştiindu-se plagiator şi turnător la Securitate, Costică Voicu a avut tupeul să-şi depună dosarul ca să fie selectat în noul CNATDCU. Din fericire, nu a trecut de selecţie.

Partea interesantă este că Negoiţă a semnat pe propria răspundere faptul că teza este originală şi că nu este plagiată, în acord cu Legea Educaţiei, pentru că după 2011 toţi doctoranzii au fost obligaţi să facă asta, iar el a susţinut doctoratul în 2012. Pârghii să fie lăsat fără titlul obţinut prin impostură sunt multe, insa sistemul apărat de plagiatori nu se lasă încă urnit din loc.", scrie Şercan, pe Facebook.

Jurnalistă demonstrează, într-un articol publicat pe pressone.ro, că teza de doctorat a lui Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, este plagiată de la prima până la ultima frază. Orice înlănţuire de cuvinte din cuprinsul celor 310 pagini ale lucrării care i-a adus titlul de doctor în Ştiinţe Juridice reprezintă munca intelectuală a altcuiva, însuşită de Negoiţă, scrie Şercan.

"Teza este copiată integral din surse care sunt disponibile, în marea lor majoritate, pe internet. "Autorul" nu a folosit ghilimele şi nici nu a indicat sursele de unde a preluat conţinutul.

Robert Negoiţă (44 de ani) a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în 2012, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza". Coordonatorul tezei a fost prof. univ. dr. Ioan Dascălu, care e conducător de doctorat asociat la Academia de Poliţie şi a fost decan al Facultăţii de Drept de la Universitatea Bioterra.", arată jurnalista.

Investigaţia Emiliei Şercan poate fi citită aici