Emilia Şercan: Ce va face preşedintele-profesor Iohannis în cazul lui Mihai Tudose, acuzat de plagiat?

Ce va face preşedintele-profesor Klaus Iohannis în cazul lui Mihai Tudose - propus de PSD pentru funcţia de premier al României - asupra căruia planează de vreo doi ani acuzaţii de plagiat, întreabă jurnalista Emilia Şercan.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Nominalizarea lui Mihai Tudose ca premier din partea PSD este un test extrem de important pentru preşedintele Klaus Iohannis din mai multe motive, a atras atenţia luni, pe pagina sa de Facebook, jurnalista Emilia Şercan.

"Spre deosebire de Victor Ponta, care a fost acuzat de plagiat în teza de doctorat când ocupa funcţia de premier, din care a refuzat să demisioneze, Mihai Tudose are acuzaţia de plagiat în spate de vreo doi ani, şi cu toate astea a fost propus pentru poziţia de premier", a remarcat Emilia Şercan, specializată, printre altele, în deconspirarea vastelor reţele de "doctori" şi "academicieni" de carton care au infestat ţara.

Jurnalista ridică o serie de chestiuni punctuale:

1. Preşedintele Klaus Iohannis este profesor la bază. Cum se va raporta profesorul Iohannis, iniţiatorul programului România Educată, la faptul că Mihai Tudose a plagiat în teza de doctorat?

2. Recent, unul dintre consilierii pe probleme de securitate de la Cotroceni, Teodor Frunzeti, a fost acuzat de plagiat într-o anchetă realizată de Melania Cincea. Nu am văzut nicio reacţie instituţională a Administraţiei Prezidenţiale referitoare la această problemă.

3. Chestiunea plagiatului, în condiţiile în care s-a ajuns să nu mai poţi numi pe cineva într-o funcţie publică fără a lua în calcul o eventuală acuzaţie de plagiat, este atât de extinsă încât ar trebui inclusă în discuţie în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi introdusă la capitolul vulnerabilităţi, tocmai pentru a se găsi soluţii de limitare a fenomenului.

4. Ce va face preşedintele-profesor Klaus Iohannis în cazul de faţă? My two cents - îl va respinge pe Tudose.