USR îi cere preşedintelui Iohannis să respingă nominalizarea lui Mihai Tudose ca premier

Tudose nu poate fi nominalizat premier, consideră reprezentanţii USR, reamintind că acesta a fost implicat într-un scandal de plagiat şi că propriul partid a constatat performanţa zero a acestuia la Ministerul Economiei.
Dan Barna (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Loredana Diacu
26.06.2017

Uniunea Salvaţi România consideră că propunerea lui Mihai Tudose din partea PSD –ALDE pentru funcţia de Prim-ministru al României este inacceptabilă, motiv pentru care îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să respingă această propunere şi să ceară o altă nominalizare din partea coaliţiei la putere.

"Nominalizarea lui Mihai Tudose pentru această funcţie nu respectă criteriile enunţate public de Preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru acceptarea unei astfel de propuneri, atât în ceea ce priveşte condiţia de integritate, dar şi în privinţa capacităţii dovedite de a conduce Guvernul.

Mihai Tudose este acuzat că a plagiat în lucrarea de cercetare pentru doctorat, realizată sub coordonarea lui Gabriel Oprea la Academia Naţională de Informaţii, plătind drepturi de autor pentru textul plagiat

Uniunea Salvaţi România consideră că o astfel de explicaţie reprezintă o atitudine reprobabilă cu privire la cerinţele de integritate impuse de exigenţele unei lucrări de doctorat şi o desconsiderare a condiţiilor obligatorii de onestitate intelectuală cerute de comunitatea academică", precizează reprezentanţii USR, în comunicatul de presă remis Epoch Times.

De asemenea, reprezentanţii USR mai susţin că activitatea lui Tudose în calitatea de ministru al Economiei în cadrul Guvernului condus de Sorin Grindeanu îl descalifică pe acesta pentru ocuparea funcţiei de premier, având în vedere că în evaluarea proprie a partidului a fost constatată o performanţă ”zero” a ministrului Tudose în îndeplinirea măsurilor asumate prin programul de guvernare.

Ne-am întors cu 20 ani în urmă. Un gen de om care pare desprins din cadrele vechi ale Partidului Comunist Român. Un om cu grave probleme de moralitate, integritate şi competenţă. Nu a demonstrat nimic în niciunul din guvernele şi funcţiile pe care le-a ocupat. Nu există nicio realizare profesională notabilă în 20 de ani de politică care să-l legitimeze pe domnul Tudose pentru funcţia de premier", a declarat Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

În aceste condiţii, USR îi solicită preşedintelui Iohannis să respingă propunerea şi să ceară o altă nominalizare.

"Ţinând cont de faptul că propunerea lui Mihai Tudose nu respectă condiţiile impuse de Preşedintele României pentru nominalizare, Uniunea Salvaţi România cere Preşedintelui Klaus Iohannis să respingă această propunere şi să ceară coaliţiei PSD – ALDE o altă nominalizare", concluzionează reprezentaţii USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor