Elicopter prăbuşit în Afganistan: Corpul pilotului moldovean a fost repatriat

Corpul neînsufleţit al pilotului moldovean decedat în urma prăbuşirii forţate a elicopterului care se îndrepta spre Afganistan transportând angajaţi ai Forţelor Afgane Naţionale de Securitate, a fost repatriat joi dimineaţă.
Elicopterul Mi-8 MTV-1
Elicopterul Mi-8 MTV-1 (valanicc.com)
Maria Maevschi
17.12.2015

Ajuns în ţară, corpul neînsufleţit al pilotului urmează să fie, din nou, supus unei expertize medico-legale, efectuate de specialiştii moldoveni. Conform realitatea.md, investigaţiile anterioare, efectuate de specialişti străini, au confirmat identitatea persoanei decedate, anunţând că ar fi moldoveanul Oleg Groza, care se afla în elicopterul capturat de rebelii talibani din Afganistan.

Precizăm că autorităţile moldovene întreprind o serie de acţiuni pentru a-i readuce în ţară şi pe ceilalţi doi membri ai echipajului, despre care în omentul de faţă se cunoaşte doar că ar fi într-o stare satisfăcătoare.

Cei trei piloţi moldoveni care se aflau la bordul aeronavei în momentul incidentului sunt: Oleg Groza: anul naşterii 1960, comandant, instructor, ore de zbor 7900; Ionel Buruiană: anul naşterii 1982, ore de zbor 1065; inginer de bord Mihail Crihan: anul naşterii 1965.

Elicopterul care se îndrepta spre Afganistan, transportând angajaţi ai Forţelor Afgane Naţionale de Securitate, în componenţa cărora intră Armata Naţională Afgană şi Poliţia Naţională Afgană, care luptă cu teroriştii de pe teritoriul ţării, a fost capturat de rebelii talibani la 24 noiembrie. A doua zi se cunoştea,deja, că în urma prăbuşirii au decedat patru persoane, printre care şi pilotul din Moldova.

Precizăm că în elicopter s-au aflat 21 de persoane, dintre care trei piloţi moldoveni şi 18 pasageri, toţi militari din Afganistan. Cei trei piloţi moldoveni au fost confundaţi cu americani pentru că vorbeau în limba engleză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor