Elevii premianţi nu mai primesc burse fiindcă primarii au folosit banii ca să-şi mărească salariile

Cum, necum, pentru salariile mărite ale angajaţilor primăriilor s-au găsit bani. Nu şi pentru bursele de merit sau de studiu ale elevilor care ar fi avut dreptul la aşa ceva.
Început de an şcolar la liceul Jean Monnet din Bucureşti
Început de an şcolar la liceul Jean Monnet din Bucureşti (Epoch Times România)

Deşi Guvernul a dispus, printr-un ordin, acordarea de burse de merit tuturor elevilor cu medie generală mai mare de 8,50, în multe localităţi aceste burse nu se dau, relatează stirileprotv.ro.

Motivul? Guvernul le-a permis consiliilor locale să aloce, în funcţie de buget, ce sume vor şcolilor şi liceelor, aşa că doar o mică parte din elevi ajung să primească bursele la care, în mod normal, ar avea dreptul.

La Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, de exemplu, deşi 80% dintre elevi au obţinut în anul şcolar 2016-2017 medii generale mai mari de notă 8,50, nici măcar toţi olimpicii naţional nu primesc burse.

Nici copiii cu media peste şapte, care provin din familii sărmane, nu primesc bursele de studiu care li se cuvin. În comuna Maieruş, din judeţul Braşov, de exemplu, nimeni nu a auzit însă de aşa ceva.

Întrebat de ce nu au ajuns banii la copii, primarul Nistor Boricean dă vina pe bugetul insuficient. Recunoaşte însă că salariile angajaţilor Primăriei le-a mărit, cu un procent “confidenţial”, arată sursa citată

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne