Emilia Şercan: Academicianul în neştiinţele securităţii Vasile Dîncu îşi trage un institut

Academicianul în neştiinţele securităţii Vasile Dîncu îşi trage un institut care va putea organiza şcoli doctorale în plin scandal al fabricilor de plagiate, a atras atenţia jurnalista Emilia Şercan.
Dîncu Vasile
Dîncu Vasile (Epoch Times România)

Guvernul Cioloş a aprobat la finele lunii august, prin ordonanţă de urgenţă, înfiinţarea Institutului Naţional de Administraţie (INA), iniţiativă care îi aparţine vicepremierului Vasile Dîncu, unul dintre membrii fondatori ai controversatei Academii de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN), relatează pressone.ro.

Potrivit publicaţiei citate, noua instituţie - al cărei obiectiv este profesionalizarea administraţiei din România - va putea organiza şcoală doctorală, în asociere cu alte instituţii acreditate în acest sens, demers privit cu îndoială de mediul academic în contextul în care pune sub semnul întrebării principiul potrivit căruia singura instituţie care poate conferi titlul de doctor în ştiinţe este universitatea.

"Eu aş lua acest text, l-aş pune într-o mapă pe care aş scrie cu litere mari "IMBROBODEALA" şi i l-aş pune sub nas lui Dacian Cioloş. Cum e posibil ca în plin scandal al şcolilor doctorale, care aparţin opacelor sisteme militare şi de securitate şi dovedite a fi veritabile fabrici de plagiate, să accepţi să înfiinţezi şcoală doctorală la un institut cu conducere politică?

Care era urgenţa aprobării acestui Institut astfel încât să fie trecut prin ordonanţă de urgenţă şi nu prin lege? După modelul lui Maior, care şi-a înfiinţat o academie ca să aibă unde să se retragă după plecarea din SRI, academicianul în neştiinţele securităţii Vasile Dîncu, îşi trage un institut.

Ne mai facem bine vreodată în ţara asta plină de academicieni securişti?", a reacţionat vineri, pe contul său de Facebook, jurnalista Emilia Şercan, o autoritate în materie de doctorate plagiate.

Pentru a afla mai multe despre institutul lui Vasile Dîncu intraţi aici.