Elena Udrea despre scandalul Hexi Pharma. : "Există protecţie la nivel foarte înalt"

Hexi Pharma nu şi-ar fi putut vinde diluanţii ani de zile fără protecţia SRI, crede Udrea. În opinia ei, realitatea în teritoriu arată la modul următor: reprezentantul SRI, cel al DNA, DIICOT, ANAF, fac un grup de interese şi decid cine rămâne pe piaţă sau nu.
Elena Udrea
Elena Udrea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Scandalul Hexi Pharma a izbucnit în presă pentru că există un interes în asta, crede Elena Udrea, suspectând un "război" în cadrul Serviciului care susţinea firma.

Întrebată, la o emisiune la B1 TV, cum îşi explică faptul că SRI a trimis circa 100 de informări în 5 ani iar fostul preşedinte susţine că nu a primit, la fel şi actualul şi fostul premier, fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolaescu etc., Udrea a explicat că SRI n-a trimis informările unde trebuia să le trimită, respectiv la DNA şi că există protecţie la nivel foarte înalt pentru firme ca Hexi.

"Din ce văd din comunicatul SRI, nu au trimis (informări - n.r.) acolo unde ar fi fost normal să trimită. Trebuia să trimită acolo unde trimit de obicei, adică la DNA. Adică dacă poţi să trimiţi discuţia între primarul de Iaşi şi amanta lui la DNA , eu zic să trimiţi şi informaţii cu licitaţii trucate cu dezinfectanţi diluanţi. Ca dovadă, cei care trebuiau să fie informaţi nu au fost informaţi, vedem reacţiile celor care au răspuns la comunicatul SRI. De aici concluzia pe care oricine ar putea să o tragă este că există interese majore în spatele acestor afaceri care se derulează în spitale, există protecţie la nivel foarte înalt pentru firme ca Hexi Pharma.", a explicat Udrea.

În opinia Elenei Udrea, asistăm la un război, cam cum a fost şi cu dosarul restituirii TVA-ului în agricultură.

"Existau nişte grupuri de intermediari de cereale care exportau cereale şi care aveau susţinere, protecţie la nivel foarte înalt şi începuse război în cadrul serviciului care îi susţinea şi unii voiau să îi elimine pe alţii. Probabil aşa se întâmplă şi în cazul acestor informaţii care au izbucnit pe piaţă. E clar că cineva a protejat această firmă (Hexi n.r.) şi acum se doreşte a se face lumina pentru că exista un interes special în asta", a declarat Udrea.

Fostul ministru a mai declarat că deşi este convinsă că a existat sprijin politic în această problemă, protecţia este deasupra clasei politice, mai exact la nivel de SRI.

"Sunt convinsă că oamenii din SRI stau în spatele unor afaceri şi, când vine momentul, îi execută pe unii şi îi bagă pe alţii în faţă. probabil că au trimis informări către unii, dar nu către cei care spun că au trimis pentru că acei oameni au negat", a adăugat aceasta.

Potrivit Elenei Udrea, realitatea este că la nivel de teritoriu, reprezentantul SRI cu reprezentantul DNA, al DIICOT, al ANAF fac un fel de grup de interese şi fac legea. "Rezistă pe piaţă agentul economic pe care îl favorizează ei, restul sunt distruşi, cu dosare. Eu nu zic că Serviciul în sine, dar oamenii din serviciu sunt în spatele unor afaceri şi le protejează", a adăugat Udrea.