Efectul Kovesi: Ca-n legenda lui Ţepeş, parlamentarii nu se mai ating acum nici de banii lor

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. (Epoch Times)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, prezintă o viziune inedită asupra efectului pe care DNA îl are asupra parlamentarilor: aceştia au ajuns să le fie frică să se mai atingă chiar şi de banii lor.

"Zilele trecute găsim pe jos - eu, Daniel Gheorghe şi Paul Dumbravanu - în Camera Deputaţilor, chiar lângă banca mea, o hârtie de 100 de lei. Panică totală: "N-o atinge, suntem la camera ascunsă!"; "E însemnată cu mită, nu puneţi mâna pe ea"; "Nu e a mea, niciodată nu a fost a mea". În adâncul sufletului, fiecare bănuiam că, deh, uite, am fost neatenţi şi ne-a căzut frumuseţe de bancnotă; nimeni n-a vrut însă s-o revendice; a rămas peste noapte, singură, marginalizată, în sala pustie şi rece. Ăsta e cel mai potrivit bilanţ al Laurei Codruţa Kovesi în fruntea DNA; ca-n legenda lui Ţepeş ("puteai să laşi o pungă plină cu bani în drum şi nu cuteza nimeni să o ia") parlamentarii nu se mai ating acum nici de banii lor.", scrie Raeţchi pe contul său de socializare.

Reamintim că pe 25 februarie, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a prezentat raportul de activitate a agenţiei anticorupţie pe anul 2015, din care reiese că rezultatele obţinute sunt cele mai bune de la înfiinţarea instituţiei.

Au fost trimişi în judecată peste 1.250 de inculpaţi pentru fapte de corupţie la nivel înalt şi mediu. Au fost trimişi în judecată de cinci ori mai mulţi miniştri şi parlamentari decât acum doi ani: un prim-ministru, cinci miniştri, 16 deputaţi şi cinci senatori.

Este cel mai mare număr de demnitari investigaţi de DNA într-un an. Am instituit măsuri asigurătorii de aproape jumătate de miliard de euro. Sunt cele mai impresionante cifre de la înfiinţarea DNA. Evoluţiile pozitive ne dau imaginea unei instituţii care funcţionează proactiv, curajos, ferm şi eficient", a declarat Kovesi.