Economia care "duduie". După ROMGAZ, Ministerul Energiei obligă şi CONPET să vireze bani la bugetul statului

La scurt timp după ce fostul şef ANAF dezvăluia că ministrul de Finanţe sună personal la marile companii de stat pentru a mai face rost de bani, ROMGAZ şi CONPET anunţă că ministerul de resort le-a cerut să vireze bani la bugetul de stat sub formă de dividende.
Ionuţ Mişa
Ionuţ Mişa (cetateanul.net)

După Romgaz, o nouă mare companie de stat anunţă că Ministerul Energiei i-a cerut să vireze bani la bugetul statului sub formă de dividende speciale. Astfel, CONPET, transportatorul de ţiţei din România, a informat luni investitorii că va convoca în perioada imediat următoare Adunarea Generală a Acţionarilor pentru a aproba solicitarea ministerului, informează Hotnews

Anunţul CONPET vine la scurt timp după ce ROMGAZ a anunţat de asemenea că trebuie să aprobe rapid, la solicitarea Ministerului Energiei, distribuirea sumei de 750 milioane de lei, sub formă de dividende. Solicitările Ministerului Energiei apar la scurt timp după ce fostul şef al Fiscului, Gelu Ştefan Diaconu, a declarat că ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, "sună personal la şefii companiilor de stat să facă rost de câteva sute de milioane de lei".

Nu este exclus ca în perioada următoare şi alte companii de stat să facă astfel de anunţuri.

"Pentru informarea corectă a dvs., aflaţi că, de la înălţimea funcţiei sale, ministrul Mişa, personal, a sunat în disperare de cauză la şefii companiilor naţionale pentru "a face rost" de câteva sute de milioane de lei din restul de lichidităţi anemice râmase la dispoziţia acestora, după ce anterior li se "confiscaseră" deja rezervele. După ce au pus în pericol dezvoltarea ţării prin strangularea investiţiilor publice, fragilizează viitorul companiilor emblematice ale statului român: Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica...", scria în urmă cu câteva zile Gelu Ştefan Diaconu, pe contul său de Facebook.