După hârtie igienică, Venezuela rămâne şi fără produse făinoase

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, 12 noiembrie 2013
Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, 12 noiembrie 2013 (LEO RAMIREZ / AFP / Getty Images)
P. P.
30.04.2014

Guvernul preşedintelui neo-marxist Nicolas Maduro a arătat, încă odată, că nu poate menţine funcţional sistemul „anti-inflaţie al monedei de rezervă” adoptat.

În ciuda afirmaţiilor emise de Maduro, conform cărora situaţia ar fi stabilă, producătorul de produse făinoase din Venezuela, Empras Polar, a oprit temporar operaţiunile de producţie.

Firma a fost forţată să-şi „suspende” operaţiunile din cauza lipsei de materiale brute, grâne, pe care nu le poate cumpăra deoarece nu are valută externă.

„Empras Polar a oprit temporar producţia de produse făinoase de la fabrica din Maracaibo deoarece nu a putut obţine încă moneda străină de la Cencoex pentru a importa grâu”, a anunţat compania într-un comunicat.

Fabrica şi-a întrerupt activitatea pe data de 27 aprilie. Oficialii companiei spun că lucrează împreună cu guvernul pentru găsi o modalitatea de a relua importul de grâu.

Guvernul de la Caracas cunoştea foarte bine situaţia companiei, fiind informat din timp.

Venezuela este în criză de la începutul anului, populaţia demarând o serie de proteste anti-guvernamentale. Populaţia îl consideră pe Maduro vinovat pentru inflaţia imensă, rata mare a criminalităţii, sărăcia, cenzura şi lipsa produselor de bază din magazine, precum hârtie igienică şi unele alimente.

Maduro, un fost şofer, a preluat ţara după moartea preşedintelui marxist Hugo Chavez, aducând cea mai mare criză socială şi economică din ultimul deceniu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor