Dupa 12 ani, rezistenta pasnica a Falun Gong aduce speranta in mijlocul represiunii

Capitoliul din Washington DC, în timpul mitingului organizat de practicanţii Falun Gong, pentru a comemora victimele celor 13 ani de persecuţie orchestrată de regimul comunist chinez
Capitoliul din Washington DC, în timpul mitingului organizat de practicanţii Falun Gong, pentru a comemora victimele celor 13 ani de persecuţie orchestrată de regimul comunist chinez (Alex Ma/The Epoch Times)

Cu doisprezece ani in urma, Partidul Comunist Chinez (PCC) a lansat o campanie de eradicare a Falun Gong - o disciplina de cultivare fizica si morala bazata pe principiul Adevar-Compasiune-Toleranta ce a devenit foarte populara la inceputul anilor ’90 si adoptata de zeci de milioane de chinezi.

Aceasta reprimare violenta si sistematica in China, care a inceput la 20 iulie 1999, continua si astazi si se caracterizeaza prin rapiri, torturi si ucideri pe scara larga. In 2006, o ancheta independenta desfasurata de ziarul The Epoch Times a scos la iveala un alt aspect al acestei persecutii: practicantii de Falun Gong sunt taiati de vii pentru organele lor, care sunt vandute pe piata negra la preturi ridicate.

Unii dintre factorii principali care au dus la aceasta persecutie constau in faptul ca Falun Gong nu detine un sistem de administrare (taxe, liste de membri, caiet de prezente, penalizari) care sa permita PCC sa exercite control sau influenta; numarul mare de practicanti (la sfarsitul anului 1998 estimarile PCC au ridicat numarul de practicanti Falun Gong la aproape 100 de milioane) au generat temeri in randul conducerii comuniste cu privire la pierderea unui control exercitat prin teroare si frica; prin invataturile sale (care contin elemente din vechea cultura traditionala chineza, budism, taoisim) Falun Gong a reusit sa contribuie la procesul de renastere a culturii chineze, o cultura pe care PCC s-a luptat zeci de ani si inca se lupta sa o distruga. De ce sa o distruga? Un popor fara cultura, traditii, valori morale si credinta este un popor dezbracat si fara o directie, si poate fi manipulat, terorizat si transformat in ceea ce doreste sistemul care il guverneaza.

Cu toate acestea, exista totusi o dimensiune optimista a aceastei campanii, deoarece practicantii Falun Gong au raspuns cu o actiune civila la o scara fara precedent. Ei au rupt voalul de dezinformare al Partidului Comunist Chinez (PCC) si au convins un numar tot mai mare de chinezi sa inceteze participarea la persecutie.

Timp de 12 ani, organizatiile pentru drepturile omului au documentat defaimarile PCC-ului, bataile, violurile, tortura si uciderea a zeci de mii de barbati si femei nevinovati, a caror singura crima a fost aceea de a crede intr-o credinta care nu este controlata de regimul comunist (extrase) In 2006, Raportorul Special al Natiunilor Unite, Manfred Nowak, a raportat ca practicantii Falun Gong au reprezentat 66 la suta din victimele torturii aflate in custodia chineza.

In aprilie 2011, Amnesty International a declarat in ultimul sau raport anual ca practicantii Falun Gong "care refuza sa semneze o declaratie (de renuntare la convingerile lor) sunt, de obicei torturati pana cand coopereaza; multi au murit in detentie sau la scurt timp dupa eliberare". Saptamana trecuta, Freedom House si-a exprimat profunda ingrijorare cu privire la campania de persecutie in curs de desfasurare, afirmand ca: "Astazi, aderentii Falun Gong raman printre cei mai grav persecutati in China" (comunicat de presa).

Intr-adevar, in 2011, Centrul de Informare Falun Dafa a documentat deja 36 de cazuri din zeci de persoane care au murit din cauza abuzurilor incepand cu 1 ianuarie 2011 (stiri). Desi numarul complet al celor ucisi este cu siguranta mult mai mare, nici un alt grup de prizonieri de constiinta din China nu este cunoscut ca avand o astfel de rata ridicata de morti provenite prin tortura.

In fata unei astfel de brutalitati oribile, cu cel mai puternic regim autoritar din lume indreptandu-si intreaga forta a aparatului sau represiv impotriva lor, practicantii Falun Gong nu au fost nici intimidati si nici nu au recurs la violenta. Mai degraba, atat in ​​interiorul Chinei cat si in intreaga lume, ei au raspuns cu una dintre cele mai mari, cele mai inovatoare miscari non-violente pe care lumea a vazut-o vreodata.

Zeci de milioane de practicanti Falun Gong din China opereaza o retea subterana de informare prin distributie de flyere si DVD-uri facute in casa. Inginerii Falun Gong de peste hotare au dezvoltat instrumente incredibil de eficiente pentru a ocoli cenzura chineza pe Internet. Companiile globale media fondate de catre practicantii Falun Gong aduc stiri necenzurate si trimit rapoarte cu evenimentele din lumea exterioara in China. Mii de voluntari Falun Gong din intreaga lume suna in mod regulat in China, incercand sa-i convinga pe tortionari sa inceteze tortura (analiza).

Astazi, aderentii Falun Gong raman printre cei mai grav persecutati in China

Aceasta a douasprezecea comemorare este o zi solemna pentru a ne reaminti de cei care au fost ucisi, mutilati si persecutati precum si de a reaminti oamenilor lumii ca situatia drepturilor omului din China ramane cumplita.

Dar 20 iulie este, de asemenea, o zi de speranta.

Doisprezece ani dupa ce fostul sef al PCC, Jiang Zemin, a sustinut ca Falun Gong va fi eradicata in trei luni, practica nu numai ca exista in China, ci a inflorit in intreaga lume. Rezistenta pasnica a practicantilor ofera o legatura de adevar si compasiune pentru milioane de chinezi si un model valoros pentru intrega comunitate internationala pentru a se uni in jurul acestor valori.

Campania sistematica de acoperire de catre Ambasadele si consulatele chineze continua in intreaga lume prin defaimarea practicii Falun Gong si prin presiunea asupra guvernelor lumii de a „inchide ochii” la abuzurile impotriva practicantilor Falun Gong din China sau de a suporta sanctiuni economice.

Astazi, 20 iulie, practicantii Falun Gong vor marca aceasta data cu o serie de marsuri, priveghi la lumina lumanarilor si proteste pasnice in fata consulatelor si Ambasadelor chineze de la Bucuresti, Chisinau si din intreaga lume, pentru a cere incetarea represiunii in curs de desfasurare in China si pentru comemorarea celor care si-au pierdut viata in mijlocul persecutiei.

In aceasta zi, practicantii Falun Dafa isi exprima speranta ca toti oamenii din China si din alte tari nu vor mai fi indusi in eroare de propaganda PCC-ului si de stimulentele lor financiare si vor veni in ajutorul acestor oameni blanzi si curajosi. Ei fac apel la oficialii guvernelor si cetatenilor din intreaga lume sa condamne in mod deschis PCC pentru atacurile impotriva practicantilor Falun Gong, a familiilor lor, precum si a sustinatorilor lor (cum puteti ajuta). Numai solicitand in mod deschis oprirea persecutiei, China poate incepe un capitol nou si poporul chinez isi va putea recapata demnitatea furata de regimul comunist din China.