Duminică, 22 iulie, la Cahul are loc Marşul Unirii

Duminică, 22 iulie, la Cahul are loc un marş prin care se doreşte sensibilizarea opiniei publice din Republica Moldova şi România cu privire la reunirea celor două state româneşti şi necesitatea anulării graniţei de pe Prut, scrie arena.md.

Evenimentul este organizat de către Consiliul Unirii, Acţiunea 2012 şi Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova, unde vor participa români de pe ambele maluri ale Prutului. Potrivit presei din România, la marş participă peste 100 de de persoane.

Tot în această zi, Platforma Civică Acţiunea 2012 intenţionează să ardă simbolurile regimului comunist la statuia lui Ioan Vodă din oraşul Cahul.

Platforma Civică Acţiunea 2012 este formată din organizaţii neguvernamentale care susţin ideea unirii Republicii Moldova cu România.

Reamintim că hotărârea privind interzicerea simbolurilor comuniste, dar şi condamnarea crimelor regimului totalitar comunist a fost votată în ultima şedinţă a Legislativului din sesiunea de primăvară-vară de către coaliţia de guvernare.

Precizăm că ultimul eveniment unionist a fost organizat pe data de 28 iunie, atunci când atât la Chişinău, cât şi la Bucureşti au fost comemorate victimele represaliilor comuniste.

Un alt marş unionist este planificat pe 5 august la Bălţi. Administraţia locală refuză să autorizeze manifestaţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe