Dragnea, prins cu mâţa în sac. Nu toţi miniştrii au demisionat, unul rămâne alături de Grindeanu

Există un viitor mai luminos pentru PSD decât ordine venite de sus prin SMS, îi transmite ministrul Augustin Jianu lui Liviu Dragnea, adăugând că îşi va da demisia doar la cererea premierului Sorin Grindeanu, singurul îndreptăţit să i-o solicite.
Augustin Jianu
Augustin Jianu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Deşi preşedintele PSD Liviu Dragnea a susţinut că toţi miniştrii Guvernului Grindeanu au demisionat, se pare că lucrurile nu stau chiar aşa. Alături de premier a rămas ministrul Comunicaţiilor, Augustin Jianu, care anunţă că-şi va prezenta demisia doar când i-o vor cere cei îndreptăţiţi. Jianu mai transmite că "dacă vrei să schimbi ceva în bine, nu sprijini minciuna!"

"În ziua când mi s-a propus să accept funcţia de ministru, domnul Dragnea m-a întrebat dacă am spirit de echipă. Am răspuns afirmativ şi am fost convins că lucrăm „în echipă” şi „pentru România”. Pentru mine echipa înseamnă comunicare, transparenţă şi solidaritate, nu subordonare oarbă în faţa unui singur individ. Domnul Dragnea s-a răzgândit. Eu îmi păstrez convingerea.

În ultimele zile am primit numeroase mesaje de la oameni din afara Guvernului. De la şefi de cabinete la secretare, de la senatori la simpli membri de partid, toţi mi-au transmis, prin voci şi mesaje nervoase, din partea domnului Dragnea, să îmi dau demisia. Mai puţin domnul Dragnea, care, între timp, declară în faţa unei naţiuni că avea deja demisia mea. Dacă vrei să schimbi ceva în bine, nu sprijini minciuna", a scris, pe pagina lui de Facebook, ministrul Jianu.

Demnitarul mai scrie că, atunci când i s-a spus întâia oară că Dragnea îi doreşte demisia, a răspuns "desigur, la solicitarea şi cu confirmarea prim-ministrului din echipa căruia fac parte".

"Mi-a părut normal, natural şi mai ales de bun-simţ. Sorin era cel care mă învestise cu încredere şi alături de care lucrăm la atingerea obiectivelor asumate; domnul Dragnea vorbea doar despre actul guvernării, de la distanţa sigură a uşilor încuiate. Sigur, ar fi fost mai simplu să cedez, însă dacă vrei să schimbi ceva în România, trebuie să ţii minte că vechiul sistem va opune mereu rezistenţă - tu trebuie să perseverezi", mai precizează Jianu.

De asemenea, ministrul se declară "uşor surprins de balanţa etică" a lui Dragnea:

"Când un om face eforturi pentru a demonstra cetăţenilor români că se poate mai mult şi în România, dânsul îi cere demisia. Însă atunci când eu însumi i-am reclamat că un membru important al partidului mi-a cerut favoruri ilegitime, domnul Dragnea l-a lăsat în funcţie. Ce fel de oameni suntem", întreabă Jianu.

Ministrul mai precizează că nu ţine de scaun şi că este suficientă solicitarea lui Grindeanu, iar demisia sa va fi prezentată în cel mai scurt timp.

Nu în ultimul rând, Augustin Jianu îi transmite un mesaj liderului PSD:

"Domnule Dragnea: probabil că parte din comportamentul meu este dificil de înţeles pentru unii oameni care au petrecut zeci de ani în speranţa că vor obţine puterea, sub orice formă. Însă cred că există un viitor mai luminos pentru PSD, decât ordine transmise „de sus” prin SMS. Tocmai de aceea simt nevoia să adaug un scurt principiu, pe care îl urmez şi pe care îl recomand tuturor celor care au fost, dar şi celor care vor veni:

Atunci când ai 31 de ani şi vrei să schimbi ceva în bine, începi prin a şti că fiecare decizie pe care o vei lua te va urma pentru restul vieţii, aşa că ar fi bine să ai conştiinţa împăcată. Tocmai de aceea, din respect şi responsabilitate pentru poporul român şi pentru echipa din care fac parte, voi urma drumul pe care îl consider vertical: voi prezenta demisia exclusiv la solicitarea celor îndreptăţiţi să o ceară. Când vrei într-adevăr să schimbi ceva, trebuie să rezişti."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne