Dragnea "nu ştie unde îi este premierul" timp de două zile

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Vicepremierul Liviu Dragnea a confirmat vineri că întâlnirea nu va avea loc explicând că premierul Victor Ponta a plecat din ţară.

Întrebat unde anume se află, Liviu Dragnea a replicat: "Nu-mi cere aprobarea, nu trebuie să-mi spună. Poate [sublinierea noastră, n.r.] e într-o vizită oficială".

Deşi premierul Ponta nu a avut nici măcar „timp” de explicaţii referitor la întâlnirea sa cu diplomatul numărul doi din SUA, consilierii săi guvernamentali au încercat să facă lumină în această situaţie fără precedent.

"Mi se pare că normal e ca doamna Nuland să se întâlnească cu domnul Corlăţean, acesta e nivelul paralel. Că se întâlneşte şi cu preşedintele republicii, e un semn de atenţie, de curtoazie şi atât. Premierul României poate să discute, eventual, cu Secretarul de Stat, dacă iau ca reper nivelul la care se discută în politica internaţională", a declarat consilierul premierului, Gyorgy Frunda.

Consilierul premierului pe probleme juridice, de minorităţi şi relaţii internaţionale, Gyorgy Frunda, a declarat că remarcă o atitudine „de superioritate din partea SUA”.

Întrebat de Ziare.com dacă consideră supărătoare formularea Departamentului de Stat american, Frunda a replicat: "Mi se pare puţin cu un aer de superioritate, ca şi cum ar vorbi dirigintele cu elevii. E normal, trăim într-o lumea globalizată, facem parte din sisteme strategice de apărare, dar ce ar fi dacă spunem că am merge noi în SUA să verificăm situaţia condamnărilor la moarte, care contravine tuturor convenţiilor internaţionale sau că mergem să verificăm decizia Parlamentului (adunării statale - n.r) din Colorado, de la 1 ianuarie, de a admite marijuana.

(...) Nu e aroganţă, dar arată o anumită superioritate a Unchiului Sam. Uncle Sam, who is the best and the strongest, Big Uncle Sam (Unchiul Sam, care e cel mai bun şi mai puternic - n.r.)".

Frunda a ţinut să sublinieze că "România nu e colonie" şi a adăugat că refuză să creadă că Nuland vine în inspecţie.

Un alt consilier al premierului Ponta, deputatul PSD Radu Popa, este de acord cu declaraţiile lui Gyorgy Frunda referitoare la vizita înaltului oficial american.

"În mare parte, sunt de acord cu afirmaţiile domnului Frunda. Vizita subsecretarului de stat american nu a fost reflectată aşa cum trebuia să fie reflectată. Nu vine nimeni să ne verifice dacă avem unghiuţele curate. Eu sunt de acord că nu suntem colonie. Subsecretarul american de stat nu vine în România să ne tragă de urechi", a declarat Radu Popa, joi seara, la B1 Tv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne