Dragnea: Marele noroc pentru unii e că prostia încă nu e infracţiune în România

Forumul Anual al Strategiei pentru Regiunea Dunării. Palatul Parlamentului 28-29 octombrie 2013. În imagine, Liviu Dragnea
Forumul Anual al Strategiei pentru Regiunea Dunării. Palatul Parlamentului 28-29 octombrie 2013. În imagine, Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat marţi cu privire la cazul colegilor săi din PSD, Dan Şova şi Viorel Hrebenciuc, care sunt urmăriţi de DNA într-un dosar de trafic de influenţă, că ”marele noroc pentru unii e că prostia încă nu e infracţiune în România”, relatează Hotnews.

Răspunsul liderului PSD a venit la întrebarea jurnaliştilor privind stenogramele din dosarul de trafic de influenţă al lui Hrebenciuc.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc i-a cerut purtătorului de cuvânt al PSD, Dan Şova, ajutorul pentru iniţierea unei legi privind amnistierea şi graţierea pedepselor.

În schimbul sprijinului acordat, Şova ar fi trebuit să beneficieze de influenţa lui Hrebenciuc în cursa pentru şefia partidului în ”epoca post Victor (Ponta)”.

Dragnea a făcut această afirmaţie la intrarea în sediul PSD, unde a avut loc o şedinţă de urgenţă a partidului.

Comunicatul DNA de luni privind începerea urmăririi penale a lui Hrebenciuc şi Şova include un fragment în care cei doi vorbesc despre Liviu Dragnea:

"HREBENCIUC VIOREL: Sigur, e corect aşa. Şi cum am vorbit cu tine la faza cu preşedintele şi modernizezi puţin - adică să mai fie şi activitate la partid. Clar că te impui. Orice aprobă partidul. Ai forţă imensă, Dane, ascultă ce spun! Nu sunt nebun.

Cel mai mare partid! Solid, e solid, ascultă-mă ce spun! Nu contează că dispare un baron sau altul, nu contează, Dane!

ŞOVA DAN: Partidul merge.

ŞOVA DAN: În legătură cu epoca post Victor, toată lumea cu care am vorbit, toată lumea merge cu mine. Nu îl vor pe Liviu în primul rând.

HREBENCIUC VIOREL: Asta este problema.

ŞOVA DAN: Este negativ.

HREBENCIUC VIOREL: Boss, pentru mine, cum să-ţi spun ţie, să nu fie Liviu! în rest, nu am o problemă, practic şi normal că mă focusez pe tine, ştii. Este şi Vali Zgonea...

ŞOVA DAN: Dar ce facem cu Vali?

HREBENCIUC VIOREL: Hai să-ţi spun o chestiune: o să fii preşedinte, o să ai - pe ăştia pe care sunt nu te poţi baza pe toţi, că nu poţi lucra cu Vanghelie să întrebi: Bă, pe cine pun la guvern? Că el vine cu nu ştiu cine. Nu ştiu dacă mă înţelegi. Deci aici tu ai o problemă. Dar cât de cât trebuie ştiut un lucru- sunt ministere în care chiar trebuie să mergi cu tehnocraţi, nu o să ai ce să faci, boss."

Opinia lui Dragnera dupa şedinţa PSD

Dar după şedinţa PSD, în cadrul căruia s-a decis suspendarea lui Dan Şova, Marian Vanghelie şi Sebastian Ghiţă, vicepremierul şi-a manifestat nemulţumirea faţă decizia adoptată.

”Nu sunt fericit cu decizia autosuspendării (n.r. lui Dan Şova, Marian Vanghelie şi Sebastian Ghiţă din partid)”, a afirmat Dragnea, în contextul în care Viorel Hrebenciuc şi-a dat demisia din PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne