Raeţchi: Dragnea se poartă cu Cioloş ca şmecherul din curtea şcolii în faţa adolescentului cu ochelari

După ce l-a făcut "obraznic şi violent" şi l-a ameninţat cu moţiunea de cenzură, Dragnea i-a transmis lui Cioloş că, dacă recunoaşte că a greşit în problema drepturilor veteranilor de război, "s-ar putea să mai fie o şansă de discuţie". Raeţchi îl îndeamnă pe premier să nu cedeze în faţa "baronetului arogant".
Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

O poziţie fermă a premierul Dacian Cioloş faţă de liderul PSD Liviu Dragnea mi se pare, înainte de toate, o chestiune de bună-cuviinţă, de civilitate. Este mai mult decât politica în joc - e decenţa elementară, a scris miercuri, pe contul său de Facebook, vicepreşedintele PNL Bucureşti, Ovidiu Raeţchi.

"Este pentru a cincea oara, cred, când Dragnea se învârtoşează şi se răsteşte la Cioloş: dacă nu faci ca noi, dispari; dacă nu arăţi respect, te rezolvăm. Pentru că a văzut în premier un om cu bun simţ, conciliant, dispus să lase de la el, Dragnea se poartă acum ca şmecherul din curtea şcolii în faţa adolescentului cu ochelari: se face că-i dă o palmă şi pe urmă îşi aranjează părul, ameninţă cu gaşca, îi pune piedică şi pe urmă roşeşte de mândrie în faţa fetelor ("Sunt regele acestui maidan, tocilarilor, am şi condamnare cu suspendare!").

Şi, un timp, genul asta de bully are succes, pentru că tupeul lui e dezarmant; doar că, după o vreme, aşa cum spuneam, buna-cuviinţă trebuie să-şi reintre în drepturi. Oamenii cu carte trebuie lăsaţi să-şi vadă de muncă, iar fantele din curtea şcolii trebuie pus la locul lui", a declarat Ovidiu Raeţchi.

Potrivit deputatului PNL, în acest moment, orice soi de cedare a lui Dacian Cioloş în faţa lui Dragnea înseamnă un pas înapoi făcut de toţi oamenii decenţi din România în faţa baronetului arogant care te claxonează şi înjură în trafic pentru că nu-l laşi să-ţi ia faţa.

"E o problemă de principiu, mai importantă decât orice calcul politic şi decât orice majoritate", a subliniat Ovidiu Raeţchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne